Sonntag, 15. Juli 2018

Bikini za isticanje seksi ljepote




Prvi bikini predstavljen je svijetu 5. jula 1946. godine, zbog čega je ovaj datum postao obilježje za Međunarodni dan bikinija!
Francuski dizajner Louis Réard je toga dana svijetu predstavio najmanji kupaći kostim na svijetu, nazvan bikini, te tako napravio revoluciju, koja traje i danas.
Zanimljivo, podatak odakle dizajneru inspiracija za naziv ovog čak i do danas najpoželjnijeg kupaćeg kostima. Svega nekoliko dana pred svjetsku premijeru ovog komadića odjeće, Amerikanci su imali probu nuklearne bombe u Pacifiku, tačnije na ostrvu Bikini Atoll. Kao da je slutio koliki će bum napraviti ovaj dvodijelni kupaći kostim, Louis je odlučio da mu da ime Bikini. Čast da prva ponese bikini, i pokaže ga cijelom svijetu, imala je tada 19. godišnja francuska manekenka Micheline Bernardini. Bikini koji je nosila bio je toliko malen, da je mogao stati u kutiju dimenzija 51x51mm, koju ona drži u ruci, prikazanu na fotografiji.
I šta preostaje: potražiti najbližu plažu ili bazen i provesti čitav dan u ovom seksi dvodjielnom kupaćem kostimu. Svaki dan na plaži u bikiniju je Dan bikinija.
(sun)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen