Samstag, 16. September 2017

Stari most i Mostar u centru pažnje: Završeni skokovi Red Bill Cliff Diving 2017.











(fotosi: Red Bull, klix.ba, privat)

Amerikanka Cesilie Carlton i Britanac Gary Hunt pobjednici su Red Bull Cliff Diving takmičenja u skokovima u vodu održanom na Starom mostu u Mostaru.
Spektakularno dvodnevno takmičenje završeno je finalnom serijom skokova u subotu pred više od petnaest hiljada gledalaca, koji su se natiskali ispod Starog mosta, a najboljim su se pokazali Carlton kod djevojaka i Hunt u konkurenciji skakača.
Iako danas nije nastupala zbog povrede koljena zadobijene prilikom probnog skoka u petak, Australka Rhiannan Iffland zadržala je vođstvo u ukupnom poretku, dok kod muškaraca vodi pobjednik mostarskog takmičenja Gary Hunt.
Posljednja stanica ovogodišnjeg prvenstva Red Bull Cliff Diving je vodopad Rininahue u Čileu, gdje će 21. oktobra biti okrunjeni ovogodišnji najbolji svjetski visinski skakač i skakačica.
Red Bull Cliff Diving ekstremni je sport čija se takmičenja održavaju od 2009. godine, a prvo takmičenje u Mostaru održano je 2015. godine.
Najbolji svjetski skakači izvode spektakularne skokove s platforme visoke 27 metara, dok takmičarke skaču s 21 metara visine.

(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen