Mittwoch, 20. September 2017

Ljubav koja traje: Navijači iz Pančeva dolaze u Mostar da podrže Velež




Na portalu Pančevo-online objavljen je tekst prethodno objavljen na portalu sportske.ba o navijačima Veleža iz Pančeva, kojima nije daleko zaputiti se iz Pančeva i doći na utakmicu Veleža u Mostar.

Poznato je da je u vreme Jugoslavije Velež bio najomiljeniji prvoligaški klub. Imao je navijače širom nekadašnje države i u svim krajevima bio rado viđen gost.
Nije im se dalo da dođu do titule prvaka – tri puta vicešampioni, a utehu su našli u dva osvojena Kupa.
Navijači koji nisu iz Mostara “Rođene“ su voleli najviše zbog načina kako igraju fudbal. Njihova lepršava igra preko krila s ubitačnim centarforima je kroz istoriju plenila srca navijača.

Važnije im je bilo da nadigraju protivnika nego da ih pobede. To je taj mostarski šmek. Da i danas ljubav za Veležom nije iščezla dokazuju i navijači iz Pančeva. Kupili su opremu Veleža, navijačke rekvizite i dolaze u sredu na Kup utakmicu sa sarajevskim Olimpikom.
Živa enciklopedija Veleža i dugogodišnji sekretar kluba – Enes Vukotić je posrednik u kupovini opreme za navijače iz Pančeva. Ovaj gest “Red Army“ je dočekao s oduševljenjem i priprema se lep doček za navijače iz Srbije kojima je u srcu Velež.
(Mirsad Starčević/Sportske.ba)

link sa tekstom mi je proslijedio Momčilo Mrčković novinar radio Pančeva:

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen