Montag, 11. September 2017

Auto-moto sport i tradicija





Jedan ugledni Oldtimer Rallye startao je nedavno sa Heumarkta u Kölnu, u okviru dvodnevnog „Internacionalnog turnira zapada“, koji je prošao kroz živopisni Bergische Land do Sauerlanda, uz noćenje u Bad Sassendorfu. Još u dalekim dvadesetim godinama prošlog vijeka „Mittelrheinische Automobil Club“ (MAC), osnovan 1904. godine, organizovao je takozvani „Turnir zapada“, održan 1924. godine.
Na istoj relaciji i danas se održava rallye za Oldtimer i Youngtimer automobile. Ove godine najbolji učesnici van kluba MAC bili su Günter i Erica Pilz sa 90 konja jakim Alvis Speed iz 1933. godine, kojima je pripao pehar Bundeskancelarke. I ovaj pehar ima jednu dugu tradiciju. Nekadašnji Bundeskancelar Konrad Adenauer je 1962. godine znao cijeniti zasluge MACa u motosportu i u to ime donirao počasnu nagradu. Srebreni kup i dan danas svake godine dolazi iz službe Bundes kancelara.
Oldtimer pobjednika je privukao dosta pažnje posjetilaca. Model Alvis Speed 20 iz 1933. godine je otvoreni engleski sportski automobil, uz stare instrumente dodatno opremljen instrumentima za rallye, sa i danas neprevaziđenom jednostavnom mehanikom engleskih automobila.
(izvor:ksta)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen