Mittwoch, 27. September 2017

S krokodilima nema šale



Britanski novinar Paul McClean (24) smrtno je stradao od jednog korokodila, kada je želio samo oprati ruke u rijeci.
Paul McClean je bio tek na početku života. Upravo je završio studij na Oxfordu i počeo raditi kao novinar za renomirani Financial Times. Onda je ptišao na odmor sa prijateljicom, i u Sri Lanki ubijen od strane jednog krokodila.
Nakon što je završio sa časom obuke surfanja, krenuo je u obližnji šumarak zbog svoje potrebe. svega stotinjak metara od plaže, a nakon toga je želio oprati ruke. Tada ga je ščepao krokodil.
Jedan ribar je vidio sve šta se desilo, ali, nažalost, bio je predaleko da napadne krokodila i pokuša spasiti čovjeka. Krokodil je jednostavno uvukao mladića pod vodu i nestao.
Policija i vojska odmah su krenuli u potragu. Tek nekoliko dana kasnije, pronašli su leš.
Pretpostavlja se da je krokodil prvo utopio mladića, onda ga sakrio u mulj, kako bi ga kasnije pojeo, što je tipično ponašanje ovog proždrljivca. Leš je ležao nedaleko od mjesta gdje je nastradali posljednji put viđen. Obdukcija tek slijedi.
Prijetelji su šokirani viješću. Financial Times mu je posvetio jedan tekst, u kome je potvrdio o kakvom se talentu radilo, uz pitanje: Je li moguće da je to istina, bio je još tako mlad?
U Sri Lanki su ljudi, inače, ugroženi od krokodila. Surfanje na Elephanten Rocku, (Slonovska stijena), u čijoj blizini se desio slučaj, još važi kao sigurno, jer krokodili žive malo dublje u džungli, u slatkoj vodi. Do sada još nije zabilježeno da su došli tako blizu do plaže, kažu domaći ljudi.
Drugi izvori, pak, tvrde da u ovoj okolini sve vrvi od krokodila, te da postoje vrste krokodila koji podnose slanu vodu. Znanja i ravnanja radi!
(izvor:dailymail)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen