Samstag, 9. September 2017

Do granica mogućnosti, a ponekad i preko toga




Protekli vikend je protekao u znaku pobjeda i poraza unutrašnje motivacije svakog učesnika. Na ovogodišnjem „Cologne Triathlon Weekend“ u Kelnu, na startu se našlo više hiljada učesnika, koji su krenuli na granice vlastite tjelesne izdržljivosti, nakon što su plivali uzduž Fuhlinger See, a onda vozili biciklo do Deutza i konačno istrčali maraton. Kad se sve sabere, radilo se o 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i na kraju, naravno, tačno 42.195 kilometara maratona.
Od petka do nedelje takmičenje je održano po starosnim grupama, kojima su prilagođavane dužina pojedinih disciplina, a sve se odvijalo na trasi koja je većinom ravna, ali i napadna od vjetra, kako je upozoravao organizator.
Najboljim atletama iz kruga internacionalnih učesnika, trebalo je oko devet sati da savladaju sve tri dionice kraljevske discipline. A oni zadnji, trebalo im je skoro sedam sati više. Imena namjerno nećemo navoditi. Uostalom, pobjednici su bili svi oni koji su savladali kompletan program.
Svima čestitke.

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen