Dienstag, 14. Juli 2015

Pakistan: Proizvodnja tjestenine


Jedan neobični pogled u jednu malu radionicu za izradu prehrambenih namirnica u Lahoreu u Pakistanu.
Radnik pažljivo balansira između tjestenine koja se već suši, noseći na ramenu novonapravljenu količinu, da bi je stavio na sušenje. Radi se o vermicelli tjestenini, jednoj vrsti tankih špageta. Inače, prema italijanskom proizvođačima, špagete su tjestenina sa promjerom ne većim od 0,22 milimetra.
Ova vrsta tjestenine je veoma popularna u području skoro čitave Azije, vrlo je kalorična, lako probavljiva, ne sadrže holesterol. Nema vlastiti okus, ali ga vrlo lako poprima od egzotičnih dodataka, koji se dodaju jelu u skladu sa receptima. Pripremaju se čak i kao poslastice pomiješane sa voćem i orašastim plodovima.
(izvor:stern)


Priredio: Smail Špago
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen