Sonntag, 5. Juli 2015

Mostar Svečanosti povodom 10 godina upisa Starog mosta na listu UNESCO

4. juli 2015.












(fotosi: portali, facebook)


U okviru manifestacije Deset godina uvrštenja Starog mosta i stare gradske jezgre na UNESCO–vu listu svjetske kulturne baštine u subotu večer je na platou ispod Starog mosta koncert održao jedan od najpoznatiji regionalni dance sastava grupa Colonia.


Oko dvije hiljade Mostaraca uživalo je u nastupu ove dance grupe gdje su sa pjevačicom grupe Colonia Indirom Vladić u glas pjevali mnoge poznate hitove kao što su: "Oduzimaš mi dah", "Lažu oči moji", "Pogledom me skini", "Gukni golub, prenosi "Klix.ba".

Tokom koncerta Indira je imala odličnu komunikaciju sa mostarskom publikom, čak je u jednom momentu od organizatora zatražila da se pomjeri zaštitna ograda kako bi njeni najvjerniji fanovi mogu doći što bliže pozornici, što je na kraju i učinjeno.

Na kraju koncerta koji je trajao više od dva sata Indira se je zahvalila mostarskoj publici, ta kazala kako odavno nisu imali ovako dobru publiku na koncertu.

Kako javlja "Klix.ba", na početku koncerta u 22.00 sata, na Starom mostu u jednom momentu zavijorila se velika zastava Republike Bosne i Hercegovine koja je ubrzo uklonjena sa luka Starog mosta. 


(starmo)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen