Sonntag, 26. Juli 2015

Ljubavne priče





Ponekad se čini da se fikcija i stvarnost čudnovato mješaju. Naprimjer, Ali MacGraw (76) i Ryan O’Neal (74), bili su par iz snova sedamdesetih godina, kada su po postali poznati u svijetu sa filmom “Love Story”, Ljubavna priča. Milioni gledalaca u kinima bili su ganuti do suza kroz ljubavnu priču, o ljubavi bogatog studenta i kćerke jednog italijanskog useljenika, bez happy enda, jer je ona na kraju filma morala umrijeti. Sentimentalna priča, koja je za muziku u filmu dobila Oscara, spada u najuspješnije filmove svih vremena. Već tada mnogi su željeli da dvoje glumaca vide i privatno kao jedan par. Ali, do toga nije došlo.
Ryan O’Neal se ženio dva puta, ali su oba braka, u kojima je imao troje djece, neslavno propala. Slijedile su afere i jedna on-off veza sa Farrah Fawcett, sa kojom je dobio i četvrto dijete. Kada su se konačno dogovorili da vezu krunišu brakom, Fawcett je podlegla posljedicama teške bolesti.
Ali MacGraw je također vodila turbulentni život, čak sa trojicom muževa, jedan od njih je bio Steve McQueen, a slijedili su njeni ekscesi sa alkoholom i drogama.
45 godina nakon pojavljivanja filma “Love Story” startaju Ryan O Neal i Ali MacGraw jedan novi comeback, kao ljubavni par na pozornici. U drami “Love Letters”, Ljubavna pisma, mogu se vidjeti kao jedan stariji ljubavni par, koji se nikad nije spojio, nego su jedno drugom čak 50 godina pisali ljubavna pisma, i sada ih na pozornici čitaju jedno drugom.
“ Ja nju volim. Ja sam je uvijek volio” priznao je Ryan u jednom intervjuu početkom godine. MacGraw je na to reagirala malo suzdržano, izjavom „ Ryan je jedna komplikovana osoba. Odličan glumac sa mnogo talenta”.
U februaru su kružile pričice, da je čak moguće i jedno vjenčanje.
Možda je happyand nekadašnje priče iz sedamdesetih upravo sada više fikcija nego realnost.


(izvor SDZ)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen