Sonntag, 11. August 2024

Željezničar preokretom pobijedio Velež

 







dovde sve OK, i onda preokret...



Velež – Željezničar 1:2 (0:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Haris Halkić (Sanski Most)

Žuti kartoni: Mlinari, Lauš (Velež), Krpić (Željezničar)

Strijelci: 1:9 Mlinarić (53′), 1:1 Odinaka (74′), 1:2 Boljević (86′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkać (od 70′ Savić), Mlinarić, Lohan (od 89′ Puce), Šturm, Jevtović (od 77′ Bajrić), Mehremić, Milak (od 77′ Mujan), Lauš (od 77′ Vehabović).

Željezničar: Muftić, Cavnić, Mahmić, Galić, Marković, Radovac (od 81′ Đorić), Vukoja (od 69′ Kari), Hiroš, Boljević, Al-Jaber, Cvetanoski (od 69′ Odinaka).


Derbi između Veleža i Željezničara privukao je veliki broj navijača na stadion Rođeni. Na kraju je slavio Željezničar, koji je bio bolji i zasluženo nosi tri boda.

Od prvog minuta, Željezničar je imao terensku inicijativu, stvarali su prilike, ali je Hadžikić u nekoliko navrata sjajno intervenisao i spašavao svoj tim.

Gosti su prvi put opasno zaprijetili u 20. minuti, kada je Hiroš šutirao, a Veležov golman bio na visini zadatka- Dva minuta kasnije, Hiroš šuitira sa dvadesetak metara, Hadžikić se ponovo istakao.

Velež, koji je bio u podređenom položaju, prvi i jedini put u prvom poluvremenu stvorili su u 33. minuti, kada je poslije prodora i centaršuta Oreča, lopta došla do Lauša, koji šutira sa 25 metara, ali je Muftić uspio da odbrani.

Gosti su ponovo zaprijetili u 35. minuti, kada je šutirao Al-Jaber, ali je Hadžikić ponovo sjajno intervenisao.

U 41. minuti, sreća je bila na strani Veleža, kada je Boljević iskosa s lijeve starne šuirao, Hadžikić je bio savladan, ali je lopta pogodila prečku i šansa gostiju otišla je u nepovrat-

Veliku šansu gosti su imali u 42. minuti, kada je Hiroš, neometan ni od koga, šutirao sa 5 metara, a Hadžikić je i ovoga puta spasio svoj tim.

I drugo poluvrijeme, počelo je šansom Željezničara, ali je šut Radovca završio iznad gola.

I, kada se najmanje očekivalo, Velež je došao u vođstvo. Poslije lijepe akcije i centaršuta Oreča, loptu je glavom zahvatio Mlinarić i zatresao mrežu Muftića – 1:0.

Gosti se nisu predavali i u 74. rezervista Odinake matira Hadžikića poslije odličnog dodavanja Markovića – 1:1.

U 84. minuti, sjajna prilika za Velež, ali Mujan iz neposredne blizine ne uspijeva postići gol.

Kazna za taj promašaj, stigla je minut kasnije. Bajrić je pogriješio, lopta je došla Al-Jabera, koji je uposlio Boljevića, koji sa desetak metara šalje loptu u mrežu – 1:1.

Mogli su domaći izjednačiti u 93. minuti, ali je Mlianrić zakasnio i šansa je otišla u nepovrat.

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen