Samstag, 10. August 2024

Nagrada Nijaz Slipičević 2024. – dobitnike biraju građani Mostara!

 


Glasajte ispod priloga na Facebooku, komentarom s rednim brojem i/ili imenom favorita!
I ove godine, građani Mostara biraju kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koju Fondacija Slipičević tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima i kolektivima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima. Ove godine, glasanje će se odvijati u dvije runde. Tri kandidata/kinje ili kolektiva s najviše glasova će ući u finalnu rundu koja će odlučiti pobjednika.

Glasati možete ostavljanjem komentara ispod Facebook posta sa rednim brojem i/ili imenom jednog kandidata/kandidatkinje ili kolektiva kojeg podržavate. Napomena: broje se samo glasovi ostavljeni u komentaru ispod orginalnog posta na Facebook stranici Fondacija Slipičević.

Prva runda glasanja će trajati do subote 31.08.2024. godine. Tri prvoplasirana će ući u finalnu rundu glasanja koja će trajati od 03. do 09.09.2024. godine. Finalisti će prenijeti osvojeni broj glasova u finalnu rundu.

Pobjednik/ca će biti kandidat/kinja ili kolektiv s najvećim brojem glasova, dok će nagrade dobiti i drugo i treće mjesto.

Kandidati za nagradu ''Nijaz Slipičević'' 2024.

1. Udruga Zdrav život - Kinezis nastoji promovisati zdrave stilove života i važnost tjelesnog vježbanja. Vode se mišlju da svaki pojedinac ima odgovornost kreirati kvalitetniju životnu sredinu, i da sport predstavlja opće dobro. Zato organizuju niz aktivnosti i provode projekte usmjerene na psihofizički razvoj, ali i društvenu i socijalnu ulogu sporta u odrastanju djece. Nastoje stvarati zdravo i inkluzivno okruženje - ono u kojem mjesta ima za sve, posebno za marginalizirane.

2. Udruga MoStrip - već skoro cijelo desetljeće zaslužni što se ime Mostara spominje u krugovima strip umjetnosti u svijetu. U naš grad dovode renomirana ilustratorska imena, zaslužna za nastanak likova poput Zagora i Mister Noa, a istovremeno im je fokus na radu s djecom. Okupljaju mlade Mostara različitih uzrasta, profila i preferencija, daju im olovke i bojice u ruke kako bi ih potakli da se bave umjetnošću i da na papir pretoče sve o čemu maštaju, i da onda svoja pionirska remek-djela predstave svojoj zajednici.

3. Mirza Dugalić - Mostarac specifičnog umjetničkog izričaja. Likovni umjetnik kojem platno nije strano, no prvenstveno radi na kamenu i neretvanskom oblutku. Inspiraciju za minijature pronalazi u Starom mostu, Neretvi, skakačima i ljepotama grada, a njegovo kamenje širom svijeta krasi domove turista koji su posjećivali Mostar.

4. Danis Harmandić - lani se okitio titulom najboljeg sportiste juniora Grada Mostara, ali tu se nije zaustavio. Prije nepunih mjesec dana, ovaj plivač, član Kluba vodenih sportova Orka postao je apsolutni rekorder BiH u disciplini 100 metara prsno.

5. Volonteri Crvenog krsta/križa Grada Mostara - na sportskim maratonima, trkama, takmičenjima, na koncertima i velikom skupovima, na ulicama grada usred mostarskog ćelopeka - možete ih sresti doslovno uvijek. I samo je jedna misija u kojoj su se okupili - pomoći svojim sugrađanima, pomoći životinjama kad god treba, koliko god treba.

6. CERIT (Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju) - mjesto je koje okuplja najbolje robotičare našeg grada i zemlje. Pod zastavom Bosne i Hercegovine i mentorstvom profesora Anesa Hadžiomerovića s međunarodnih se takmičenja i olimpijada vraćaju okićeni medaljama, te tako našu zemlju pozicioniraju među najnaprednije u savremenim tehnološkim dostignućima.

Ostavite komentar ispod sa rednim brojem i/ili imenom jednog kandidata/kandidatkinje ili kolektiva kojeg podržavate!

#UdrugazdravživotKinezis #mostrip #mirzadugalic #danisharmandic #crvenikrižmostar CERIT - Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju Mostrip Udruga Zdrav život - Kinezis Rza Mi Ga Doo Crveni križ grada Mostara Klub Vodenih Sportova Orka


Facebook Fondacija Slipičević


(HariSlipičević/20240809)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen