Sonntag, 23. Februar 2020

Tyson Fury skinuo sa trona K.O. mašinu



Tyson Fury (31) je ponovo prvak svijeta!

U najviše očekivanom revanšu teške kategorije u zadnjih više od 20 godina, Britanac je dominirao u borbi protiv Deontaya Wildera (34). U 7. rundi, sudija Kenny Bayless je prekinuo jednostrani meč nakon što je u ring uletio peškir iz Wilderovog ugla. Sada je Fury najbolji bokser na svijetu!

Wilder je nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri izjavio: „Ovakve stvari se događaju. Danas je bolji borac pobijedio. Ne tražim izgovor. Ja sam borac, a vratiću se još jači. O tome se i radi kod velikih boksera. "



Fury srećan i pun respekta: „Zahvaljujem Bogu. Kralj se ponovo vratio na tron. Poštovanje Deontay Wilder. On je borac, vratit će se, i opet će biti prvak. “Tada je Fury sa čitavom arenom “American Pie” od Don McLeana. Trenutak jeze.


Sam put u ring je već bio epski spektakl: Fury je fanove u hotelu MGM Grand u Las Vegasu pozdravio sjedeći na prijestolju kojeg su gurala četiri gladijatora. Britanac je sjedi na kraljevoj stolici, noseći vijenac i crveni ogrtač. On publici slao poljupce, uz prateću muziki.


A Wilder? Sa sobom ima čak i svog pjevača, uz muziku "Blake Habits" od D Smoke . Njegova outfit ima već dugu tradiciju. Ovoga puta to je crni svjetlucavi ogrtač koji uključuje i masku preko glave. Sve jje podsjećalo na "Predatora".

U ringu, međutim, Knockout mašini je nedostajao potreban recept. Fury je dominirao od samog početka, ne ostavljajući sumnje da sada želi pobjedu nakon nreješene borbe u prvom meču (decembra 2018.).


Međutim, njegovu najavu nokauta ("Obrati pažnju na moju desnu ruku, jer ćeš spavati u roku od dvije runde.") nije mogao ostvariti. Ali: Fury je dominirao u svim rundama, poslavši WBC-Champ Wilder na pod već u trećoj rundi. Wilder je krvario iz lijevog uha, očigledno je imao i ozbiljne probleme sa ravnotežom. U 7. rundi sudija Bayless je već dovoljno vidio i završio borbu.

Sa svojom 30. profesionalnom pobjedom Fury slavi najveći uspjeh u svojoj karijeri. Jedno je sigurno: ovaj duel će sigurno imati i nastavak! Wilder je svojim ugovorom zagarantovao još jedan revanš.
Ali: Sada Fury prvo želi Anthony Joshua! Ubrzo nakon meča, promotor Anthony Joshue, Eddie Hearn objavio je tvit kojim je potvrdio interes za jednim mečom do kraja godine.
(bild)




Meč po rundama

1: runda: Fury počinje bijesno, probija se lijevicom. Izgleda da želi ostvariti svoju najavu za rani nokaut. Wilder to pokušava desnom, ali ne uspijeva da se probije.. Runda za Furyja!

2: runda: Oba boksera koriste svoje oružje. Furyjev nokaut se ne ostvaruje uprkos dobrim pogocima. Wilder ponovo ide desnom i dva puta pogađa. Navijači gledaju super početak meča. Runda za Furyja!


3: runda: Fury uzima sredinu ringa i vlada situacijom. Njegovi udarci neprekidno prodiru. Wilder već krvare i usna i uho, mora se bolje pokrivati. On traži svoj način da uđe u borbu. 30 sekundi prije kraja, Wilder pada na pod, pokazujući na uho, nakon jedne kombinacije Furyja. Runda završava, a samo zvono spašava svjetskog prvaka. Rund za Furyja!

4: runda: Fury je na početku opomenut nakon udarca u potiljak. Wilder je i dalje drhtav na nogama, ima ozbiljnih problema s ravnotežom. Oči mu više nisu bistre. Fury nastavlja, ali nedostaje mu dovoljno udaljenosti da napravi konačni udarac. Wilder jednostavno ne može pronaći način kako da se suprostavi. Round for Fury!

5: runda: Čini se da Wilder više nije gospodar svojih čula. Na pola runde ponovo ide na pod. Sudija broji i dopušta da se borba nastavi. Wilder je u stojećem nokautu Ubrzo nakon toga Fury dobija opomenu zbog niskog udarca. Ipak, runda je njegova!


6: runda: Krvarenje iz Wilderovog uha nije se moglo zaustaviti tokom pauze. Doktor kraj ringa nije konsultovan, nerazumljivo! Wilder je na muka! Fury vješto koristi svoju prednost u teđini, dominira po svojoj volji. Udara iz blizine, čak se i ruga svjetskom prvaku, plazeći mu jezik. Rund za Furyja!

7: runda: Nevjerovatno, šta je sve Wilder izdržao. Kralj nokauta se ljuljao pune četiri runde. A onda sudija Kenny Bayless prekida borbu. Glavni razlog, krvarenje iz Wilderovog uha. Sumnja da je pukla bubna opna u uhu.

Fury je prvak svijeta!
(express)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen