Sonntag, 23. Februar 2020

Pobjeda na startu proljetne sezone




(fotosi: Mirso)

fkvelež


Velež – Zvijezda 09 2:0 (1:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg)

Žuti kartoni: Brandao, Ovčina (V), Benović (Z)

Strijelci: 1:0 Brandao (23′), 2:0 Vehabović (58′)

Velež: Bobić, Ćosić, Zvonić, Manev, Ćivić, Pršeš, Hasanović (od 81′ Dario), Vehabović (od 70′ Radovac), Ovčina (od 76′ Cvijanović), Brandao, Fajić.

Zviejzda 09: Vujanac, Correira, Lazić, Haljeta, Đelmić, Tojčić, Stjepanović, Janković, Benović, Popara, Vojinović.



Lijep sunčan dan privukao je na otvaranje drugog dijela prvenstva na stadion  Rođeni veliki broj ljubitelja fudbala, koji su na kraju imali dosta razloga za slavlje, jer su njihovi ljubimci pružili dobru igru i osvojili nova tri boda.
Već na samom početku, gosti su prvi zaprijetili. Poslije prekršaja nad Lazićem, dosuđen je slobodan udarac, koji nije donio opasnost po gol Bobića.
Domaći su uzvratili u 13. minuti, kada je Fajić šutirao glavom, a lopta završila pored stative.
Velež je bolji, lopta je više u posjedu njegovih igrača, ali bez prave završnice.
Šest minuta kasnije, ponovo je Fajić u prilici, ali je Vujanac bio na mjestu i spasio svoju mrežu.
I, onda, u 21. minuti veliko slavlje na tribinama. Velež je došao u vođstvo, a gol je postigao prvi strijelac ekipe Brandao, koji je odlično reagovao na asistenciju Fajića i iz neposredne blizine po zemlji poslao loptu u mrežu – 1:0.
Vodeći gol dao je podstreka domaćim igračćima, koji sve oapsnije atakuju na gol rpotivnika. U 29. minutu u prilici je Čivić, čiji udarac brani Vujanac, a tri minuta kasnije sreće nije imao Fajić, čiji je šut pogodio u golmana.
Prvu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu propustio je, u 52. minuti, da pretvori u gol kapiten Zvonić, koji je, poslije kornera, zamalo bio neprecizan.
Dobru igru, Velež je, u 58. minuti krunisao drugim golom. Strijelac je bio Vehabović, koji je natrčao na ubačenu loptu i goman Vujanac bio je nemoćan – 2:0.
Do kraja utakmice, igralo se uglavnom na plovini gsotiju, ali, i pored nekoliko rpilika, rezultat je ostao nepromijenjen.
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen