Samstag, 8. Februar 2020

Taj čudesni šareni svijet – Slike sedmice


Jedna slika često govori više od hiljadu riječi, kako je to nekad davno zapisano. Ovdje donosimo pregled najinteresantnijih fotografija dana iz toga šarenog svijeta boja, uz minimalni opis.


Jedna fotografija dronom najočitije je prikazala bagere na gradilištu nove bolnice, koja se gradila u Wuhanu, za liječenje bolesnika zaraženih koronavirusom. Kina je planirala i završila gradnju bolnice u roku od deset dana, kako bi liječila ljude u epicentru smrtonosne epidemije virusa.


U libanskom glavnom gradu Bejrutu došlo je do nasilnih sukoba između antivladinih demonstranata i snaga sigurnosti, koristeći suzavac i vodene topove protiv demonstranata. Desetine ljudi su povrijeđene.


U Višegradu u Bosni i Hercegovini muškarci plivaju blizu mosta na Drini kako bi izvadili krst iz vode tokom slavlja Bogojavljenja.


Kineski grad Yuncheng tone u advekcijsku, ili gustu maglu. Iz magle vire samo gornji spratovi visokih nebodera.


Demonstrant prerušen u Ronalda McDonalda, na dan otvaranja Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, istakao je parolu „EatThe Rich“.


Osoblje zaposleno na međunarodnom aerodromu Incheon u Južnoj Koreji sprejom dezinfikuje prostor ulaznog hola, kao zaštitnu mjeru protiv širenja corona virusa.


Klimatski aktivisti poduzeli su trodnevni protestni marš od Landquarta do Davosa, u kojem se održavao godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma.


Djeca u uniformi sudjeluju u tradicionalnom "La Tamborradu". Od jedne do druge ponoći bubnjari tutnje ulicama San Sebastiana i sviraju u čast svog sveca zaštitnika.


Velike grupe migranata iz Srednje Amerike prešle su graničnu rijeku Río Suchiate koja pravi prirodnu granicu između Gvatemale i Meksika. Žele da preko Meksika stignu u SAD. Ali meksička Nacionalna garda im je odgovarila suzavcem.


Vodena masa prelazi lukobran u olimpijskoj marini u Barseloni. Oluja "Gloria" danima je bjesnila na Iberijskom poluostrvu. Poginlo je 13 ljudi. Poplavljeni su putevi i oštećene zgrade.


Posjetioci Hot Springs Ice Fall festivala u gradu Kyodo u Japanu hodaju po osvetljenom stepeništu napravljenim od snega.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen