Samstag, 15. Februar 2020

Sedam kratkih zanimljivosti



Striptizete se probijaju kroz poplavu napojnica
San o super napojnici za plesačicee „Magic City Strip Clubs“, „Čarobnog Strip Kluba”u Miamiju se obistinila. Navijači Kansas City Chiefsa su tamo proslavili njihovu Super Bowl pobjedu, jednostavno rasipajući novac oko sebe. Šef kluba tvrdi da je prikupio 177.000 dolara. Možda se ipak malo zabrojao. "Bilo je tamo najmanje 360.000 dolara", kazala je jedna plesačica. "15 sati napornog plesa i onda nas gazda prevari!"



Pravi van Gogh
Audiovizualna izložba „Upoznaj Vincenta van Gogha“ otvorena je u Londonu ove sedmice. Jedan od prvih posjetilaca bio je Vincentov praunuk Willem van Gogh. Bilo mu je dopušteno da se udobno smjesti na krevet, u vjernoj kopiji sobe, svjetski poznatog slikara.


Iz svemira s rekordom
NASA astronautkinja Christina Koch (41) raduje se nakon što je njena kapsula Soyuz sletila u stepu Kazahstana. Nakon 328 dana u Međunarodnoj svemirskoj stanici, Amerikanka se vratila na Zemlju sa još dva člana posade.
Jedna žena nikad do sada nije bila toliko dugo u bestežinskom prostoru.


Upozorenje od uragana
Prethodnih dana uragan pod imenom Sabine proletjeo je kroz Njemačku, brzinom od oko i iznad 120 kilometara na sat.
Naročito su bile pogođene pokrajine NordRhein Westfalen, Hessen, Baden-Württemberg. Mnoge škole bile su zatvorene tokom trajanja uragana. Otkazivani su mnogi vozovi. Karta prikazuje crvenom bojom, na kojim sve mjestima su naleti vjetra bili veći od 100 km/h.


Čovjek sa maskom
Jedna pljačka kao na filmu!
Banda lopova telefonirala je nekolicini milionera širom Francuske. Posebno interesantno: jedan od njih nosio je masku Jean-Yves Le Drian (72), francuskog ministra inostranih poslova. Od pozivanih su tražili pomoć u isplati otkupnine za zatvorene novinare.
Čak je i vjerski vođa Karim al-Husseini, četvrti Aga kan (83), bio među prevarenima. Banda je svoje žrtve prevarila za ukupno 50 miliona eura. Suđenje članovima bande je počelo tokom ove sedmice.


Neobičan sudar
Vatrogasne jedinica u Vridstedu, Danska imala je neobičnu akciju spašavanja: Kombi srebrne boje sudario se sa oklopnim vozilom Piranha 5.
Vozač je dobro, ali njegovo auto, nije ni malo.


Napokon opet kiša
Dva muškarca se vesele poput male djece, prskajući se vodom. Nakon suše i velikih požara, koji su sedmicama harali zemljeom, počela je konačno padati kiša u mnogim dijelovima Australije.
U sjevernim obalnim regijama došlo je i do jačih oluja: Ciklona Damien bjesnila je brzinom većom od 200 kilometara na sat.
(BamS)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen