Sonntag, 15. September 2019

Velež bez pobjede, poništen regularan gol, isključen Fajić







Velež - Željezničar 1:1 (1:0)

Stadion Rođeni.
Sudija: Ermin Sivac (Zenica)
Žuti kartoni: Fajić (V), Sadiković, Pavić (Ž)
Crveni karton: Fajić (V)
Strijelci: 1:0 Brandao (25′), 1:1 Bojo (59′)
Velež: Bobić, Ćosić (od 72′ Čivić), Manev, Zvonić, Urdinov, Hasanović, Zeljković, Behram (od 80′ Beriša), Vehabović (od 85′ Kuduzović), Fajić, Brandao.
Željezničar: Erić, Pavić, Krpić, E. Zec, Stanić, Alispahić, Sadiković (od 46′ Štilić), Veselinović (od 46′ Ramović), Bojo, Osmanković, Sipović.

Iako je Velež vodio protiv Željezničara i pružio dobru igru, na kraju je osvojio samo bod, a deset minuta pred kraj ostao je bez Fajića, koji je dobio drugi žuti karton. Uz to, sudija sivac je, na opšte iznenađenje svih prisutnih, poništio gol, koga je postigao fajić, zbog navodnog igranja rukom.
Pred prepunim tribinama, i u znaku crvene boje, počela je utakmica između starih sportskih rivala Veleža i Željezničara, a prvo uzbuđenje viđeno je u 5. minuti, kada je, poslije prekida, lopta ubačena u šesnaesterac gostiju, a golman Erić pravovremeno intervenisao i otklonio opasnost.
U 10. minuti, utakmica je nakratko prekinuta, jer se ukazivala pomoć povrijeđenom Sipoviću.
Domaći su ponovo zaprijetili u 14. minuti, ali je i ovoga puta odbrana gostiju bila na na mjestu.
U 22. minuti, velika šansa da Velež dođe u vođstvo. Nusmir Fajić je oštro šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je lopta otišla pored stative.
Samo tri minuta kasnije, stadion je “proključao”, zavijorile su se crvene zastave. Ćosić je odlično centrirao, na pravom mjestu našao se Brandao i loptu poslao u mrežu nemoćnog Erića – 1:0.
Željezničar u prvih pola sata nije izveo nijedan ozbiljan napad, a Velež ima punu terensku inicijativu.
Nastavljajaju se napadi domaćih i u 40. minuti u prilici se našao Zeljković, čiji je šut otišao pored gola.
Gosti su ofanzivno krenuli u drugom poluvremenu i u 48. minui sreća je bila na strani Veleža. Prvi strijelac lige Sulejman Krpić imao je veliku priliku da izjednači, ali je lopta pogodila prečku.
Uzvratio je Behram iz slobodnog udarca u 52. minuti, ali je lopta fijuknula iznad prečke.
Samo minut kasnije, zavladalo je veliko slavlje Veležovih navijača, ali je ubrzo splasnulo, jer su sudije poništile gol Fajića, jer je, navodno, prije toga Brandao loptu zakačio rukom. Uzalud su igrači i stručni štab protestovali, sudija Sivac ostao jepri svojoj odluci.
U 59. minuti, hladan tuš za domaće navijače. Željezničar je izjednačio, a Bojo je zatresao mrežu Bobića – 1:1.
Fajić je u 65. minuti imao stopostotnu priliku da izjednači. Napadač Veleža istrčao je kontru, izbio je sam pred golmana gostiju, zaobišao ga je i uputio loptu prema mreži, ali je Osmanković sa same gol linije uspio izbaciti loptu u polje.
Devet minuta prije kraja regularnog toka utakmice, Velež je ostao sa desetoricom igrača, jer je Fajić dobio drugi žuti karton i morao je napustiti teren.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen