Samstag, 21. September 2019

Šest zvijezda de luxe






Postoje star-fotografi, koji sebe smatraju važnijim od zvijezda koje fotografiraju. Peter Lindbergh je bio sasvim suprotan tome. On je, stilski kao niko drugi, ostao vjeran crno bijeloj fotografiji, i čitav život ostao simpatični momak iz Ruhra, Njemačka.
U intervjuu koji je dao povodom snimanja Pirelli kalendara za 2017. u Berlinu, pričao je o svom prvom snimanju na kojem je zaradio novac: jedan kućni ogrtač na bijeloj podlozi, uz neki mizerni honorar, rekao je iuz smijeh.
U prilično površnom poslu modne fotografije Lindbergh je uhvatio istinsku ljepotu ljepotica, bez retuširanja i fotošopa. Čak mu je i boja bila višak u tome. Bio je kritičan prema perfekcionizmu kozmetičke industrije. I supermodeli su ga voljeli upravo zbog toga.
Predstavio ih je u januaru 1990. na jednoj iskonskoj naslovnoj stranici časopisa Vogue, pet lijepih, samouvjerenih žena, u jednostavnoj odjeći.
Njegove fotografije odišu intimnošću, jer su mu se osobe pred njegovom kamerom jako sviđale. On je uvijek nosio crnu i čistu, urednu odjeću, sa izgledom slobodnog strijelca. Novac je trošio samo na njegovu englesku jahtu iz 1962. godine.
Brod je sa pravom, držao za fikciju, kojim je mogao nestati u bilo kojem trenutku..
(focus)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen