Montag, 23. September 2019

Važna pobjeda Veleža



Premijer liga BiH, 9. kolo

Zvijezda 09 - Velež 1:2

Strijelci: 0:1 Vehabović 59', 1:1 Stjepanović 75', 1:2 Brandao 78'

Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Mehmedagić, Blagojević, Predragović, Hirilahović, Stjepanović, Tojčić, Vojinović, Correia, Badji

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Hasanović, Vehabović, Ćivić.

Velež je u 9. kolu Premijer lige BiH gostovao u Ugljeviku kod Zvijezde 09, a na kraju su Rođeni slavili veoma važnu pobjedu rezultatom 1:2.

Velež je od prvog minuta bio konkretniji tim na terenu. Igrao je tim Feđe Dudića jako dobro, ali im je falila konkretna završnica.
Brandao je u dva navrata dobro zaprijetio mladom Manojloviću. Ipak, mladi čuvar mreže Zvijezde 09 je sjajnim intervencijama spašavao svoj gol.
Potom je uslijedio period mirne igre. Nije bilo previše uzbuđenja sve do 32. minute kada je Fajić u odličnoj poziciji za šut, ali iz dobre pozicije šutira pored gola.
Isti igrač u 42. minuti propušta još jednu odličnu šansu. Dobro je gađao, no udarac je završio na stativi i propala je još jedna odlična šansa za goste iz Mostara.
Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku je Velež ponovo krenuo ofanzivno. Hasanović je umalo zabio gol iz slobodnjaka u 52. minuti, da bi zatim domaći tim imao dvije fantastične šanse.
Prvo je Stjepanović šutirao sa 20-ak metara, a zatim Augusto sa nekoliko metara šutira tik pored gola.
U 59. minuti inicijativa Veleža se isplatila. Vehabović je umakao odbrani Zvijezde 09 i pogodio je za prednost Rođenih od 0:1.
Velež se nakon gola malo povukao, a domaći su to iskoristili u 75. minuti kada lošu reakciju odbrane mostarskog tima kažnjava Stjepanović koji pogađa za 1:1.
Međutim, radost domaćeg tima trajala je samo tri minute. Brandao je u 78. minuti sjajno pogodio za novo vodstvo Rođenih od 1:2.
(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen