Freitag, 6. September 2019

Pet golova i tri boda




BiH – Lihtenštajn 5:0 (1:0)

Stadion: Biino Polje, Zenica
Gledalaca: 3825
Sudija: Glenn Nyberg (Švedska)
Strijelci: 1:0 - Gojak (11), 2:0 - Duljević (80), 3:0 - Džeko (85), 4:0 - Višća (87), 5:0 - Gojak (89)
Žuti kartoni: M. Buchel, Aron Sele (Lihtenštajn)

BiH: Šehić- Todorović, Šunjić (25. Mihojević), Zukanović, Kolašinac,Krunić, Pjanić (83. Lončar), Gojak,Višća, Džeko, Milošević (56. Duljević).

Lihtenštajn: B. Buchel- Rechsteiner, Malin, Kaufmann, Goppel, M. Buchel, Meier (65. Wolfinger), Hasler, Wieser (85. Brandle), Salanović, Gubser (74. Sele).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Zenici selekciju Lihtenštajna sa 5:0, u susretu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.
Drugom pobjedom u kvalifikacijama, reprezentacija BiH probila se na treće mjesto grupe J i vratila se u igru za plasman na završnicu EP-a.
Tokom cijele utakmice izabranici selektora Roberta Prosinečkog diktirali su tempo i stvarali šanse, ali su tek u finišu uspjeli slomiti otpor gostujuće ekipe i sa četiri gola u devet minuta na kraju, ipak, slavili ubjedljivu pobjedu.
BiH je u 11. minuti povela s 1:0, a strijelac je, na asistenciju Edina Džeke, bio Amer Gojak.
Sedam minuta kasnije, Miralem Pjanić je pokušao sa oko 30 metara, ali je golman gostiju Benjamin Buchel skrenuo loptu u korner.
Džeko je u 22. minuti ukrao loptu Danielu Kaufmannu, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola, a šut Gojaka u 27. minuti odbranio je golman gostiju.
Šut Edina Višće u 25. minuti sa oko 20 metara golman gostiju je odbranio, a odbijenu loptu prihvatio Džeko i pogodio prečku.
I u drugom poluvremenu redali su se napadi bh. tima, koji je preko Krunića, Džeke i Duljevića imao nekoliko prilika. Ali, na drugi gol čekalo se do 80. minute kada je Duljević šutirao sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane, lopta se odbila od dva igrača Lihtenštajna i prevarila golmana, te završila u mreži.
Buchel je u 85. minuti u svom petercu skinuo loptu s glave Džeki, te je izbio u korner, iz koga je kapiten bh. reprezentacije pogodio za 3:0.
Nakon prodora Kolašinca, čiji šut golman gostiju nije uspio ukrotiti, Edin Višća je u 87. minuti pospremio loptu u mrežu za 4:0, a konačan rezultat postavio je Gojak u 89. minuti, nakon asistencije Duljevića.

Naredni susret bh. tim igra u nedelju, 8. septembra u 15 sati u Armeniji.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen