Freitag, 13. September 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana



Jesen je vrijeme narodnih svetkovina širom svijeta. U jednoj školi u Mumbaiju, u Indiji, djevojčice su se pripremile za jednu kulturnu priredbu, obučene kao Hinduske boginje.



Čovjek nije se dao zbuniti, i potražio tiho mjesto za podnevno kratko spavanje ispod Shastri mosta preko rijeke Ganges, u gradu Allahabadu, u Indiji


Kako izvagati jednu životinju u zoološkom vrtu, znaju samo saradnici Londonskog zoo vrta i moraju se poslužiti raznoraznim trikovima, kako se vidi na slici, prilikom vaganja jednog koata, ili nosuha (Nasua nasua).


Šta se sve dešavalo trokom požara u prašumi u Brazilu, možda se u poptpunosti nikada neće ni saznati, osim detalja, ponuđenih na fotografijama, kao što je i ova u prilogu, napravljena dronom od strane Greenpeace, u opštini Altamira, u Brazilu.



Djevojke se utrkuju na Markgröningen Schäferlauf, Trci pastira, noseći drvene posude na glavi, Ova trka je sastavni dio jedne narodne svečanosti u gradu Markgröningenu, u pokrajini Baden Würtembergu, u Njemaökoj, koja ima dugu tradiciju, još od 1723. godine



U američkom gradu Lincoln održava se Steampunk festival. Kakav je bio dres kod, vidi se po posjetiocima, koji čekaju u redu u jednom lokalnom kafe baru. Festival se održava na brojnim lokacijama u istorijskoj četvrti Lincoln Cityja, sa hiljadama sjajno obučenih Steampunkera, koji uživajući u festivalu nastoje spojiti umjetnost, književnost, muziku, modu, komediju, i jednostavno dobru zabavu.



Šta sa biciklom, kada više ne treba nekom Kinezu. Skloniti ga negdje u stranu, a onda ih komunalci odvoze na groblja bicikla, gdje trunu i čekaju sudbinu, kao što je slučaj na slici, u kineskom gradu Fuzhou.



Mladi kondor Molina, u rezervatu za orlove u gradu Binslev, u Danskoj, stoji na remenu njegovog trenera Petera Wenzela
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen