Sonntag, 15. September 2019

Taj čudesni svijet: Slike dana



I životinje su zbunjene: Jedna krava stoji pred još tinjajućim ostacima paljevine u brazilskoj prašumi.


Aktivisti Organizacija za zaštitu okoline „Bund“ preobučeni u kostime pčela i leptirova protestuju ispred Kanzleramta, zgrade kancelarke Merkel, u Berlinu.


Kad uhvati osjeka: U indonezijskom gradu Banda Aceh ribaru na zalasku sunca guraju svoju brodicu na obalu.


Bolnica u Dhaki, glavnom gradu Bangladesha. Pacijenti sa Denga groznicom u bolničkim sobama leće ispod mreža koje ih štite od komaraca. Denga groznica, poznata i kao kostolomna groznica, zarazna je tropska bolest koju uzrokuje virus dengue.


Uragan po imenu Dorian je danima pustošio istočne obale sjevernoemričkog kontinenta. Jedna žena fotografiše plažu „Cocoa Beach“, gdje su se desili prvi naleti Uragana na obalama Floride.


Advokati u Keniji: Pred kancelarijom Vrhovnog suda Kenije u Nairobiju, novih 145 advokata čekaju svoje registracione papire.


Članovi kriket klubova „Royal Southern Yacht Club“ i „Island Sailing Club“, učestvovali su na godišnjem Brambles Cricket Matchu, sa svojim klubovima, na pješčanim terenima koji nastaju nakon plime, na obali ispred Southemptona u Engleskoj.


Tuga izbjeglička: Jedan izbjeglica u izbjegličkom kampu „Moria“ na grčkom ostrvu Lesbos trenira sa tegovima, koje je nsam napravio od flaša za vodu.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen