Samstag, 14. September 2019

Svijet i u svijetu svašta – Slike sedmice



Na putu iz Maroka u Evropu, dva migranta su se zaustavili naa dva stuba, iza ograde, u graničnom području Ceuta. Njih ukupno 155 je stiglo u ovu sjeverno afričku španjolsku enklavu. Visoka žičana ograda im ne da dalje, a ova dvojica su se popeli na stubove, isčekujući mogućnost nastavka puta.


Sedmica je inače bila u znaku uragana po imenu Dorian. Na slici se vidi luka za jahte na Bahamima, koju je Dorian u potpunosti opustošio.

Kako prkositi Dorianu, pokazao je jedan čovjek sa prilično dugom bradom i brkovima u Charlestonu u Južnoj Carolini. On je sebi priuštio zadovoljstvo da napravi selfie, dok mu se vjetar nadolazećeg Doriana poigravao bradom i brkovima.


Istvremeno u Panama Cityju grmilo je i sijevalo. Fotografu je za rukom pošla jedna spektakularna snimka, u momentu kada je munja udarila u neboder.


A na Baliju je otkrivena jedna dvoglava zmija. O kojoj vrsti zmije se radi, nije razjašnjeno.


Dok negdje grmi, negdje sijeva, u meksičkom Xcaretu muškarci u odjeći drevnih Azteka zaigrali su „Juego de Pelota“, jednu staru srednjeameričku igru loptom.


Veselije je bilo na ulicama Brooklina, gdje se raspoložena gomila provlačila ulicama tokom parade Zapadnoindijanskog dana. Karipski festival se održava 2. septembra svake godine.


A u Evropi, početkom septembra, skoro zimski ugođaj. Na slici jedna žena gleda u pravcu napuštene promenade na plaži u Norderneyu, Njemčka. Zadnji topli, ljetni dani su vrlo brzo zamjenili mjesto hladnim jesenjim danima. A ko nije stigao na vrijeme, trebao je uza se imati zimsku odjeću.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen