Dienstag, 3. September 2019

Protiv sile teže




Simone Biles (22) živi u Columbusu, savezna država Ohio, SAD, a ono što ona čini u gimnastici, ne pripada ovome svijetu. Na prvenstvu SAD u Kansas Cityju, ova 14 puta svjetska prvakinja, još jednom je oduševila publiku.
Njenu vježbu na gredi završila je dvostrukim saltom, sa dvostrukim vijkom, što do sada nije viđeno. U vježbi na parketu slijedila je slijedeća premijera: Odmah na početku skočila je takozvani trostruki dubl: dvostruki salto sa tri vijka, što je ovoj 142 centimerta visokoj djevojci, pošlo za rukom kao prvoj ženi uopšte.
„Htjela sam da vidim kako to funkcioniše“. Konkurentkinje su bile euforične: „Ona radi stvari za koje sam mislila da se nikako ne mogu učiniti“ rekla je Sunisa Lee (16), koja je u višeboju zauzela drugo mjesto iza Biles. Mykayla Skinner (22) ju je pohvalila riječima „Ona je prokleta zvijer!“
Ako Biles ove izuzetne skokove pokaže na predstojećem svjetskom prvenstvu u gimnastici, u oktobru, u Stuttgartu, Njemačka, Svjetska gimnastička federacija bi ih nazvala po njoj: To bi bili treći i četvrti službeni skokovi pod imenom „Biles“.
(focus)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen