Sonntag, 2. Juni 2019

Vraćaju se Rođeni našom pjesmom vođeni


















FK Velež - FK Igman 4:2 (1:2)
Stadion Rođeni.
Sudija: Antoni Bandić (Grude)
Strijelci: 1:0 Fajić (20’), 1:1 Kašić (33’ iz penala), 1.2 (Tatar 35’), 2:2 Marques (59’), 3.2 Fajić (68’), 4.2 Fajić (85’)
Velež: Bobić, Dario, Zvonić, Zeljković, Kuduzović, Osmić, Vehabović, Ćosić, Ovčina, Brandao, Fajić.
Igman: Ćeman, Tatar, Šivšić, Graho, Žerić, Kašić, Sulić, Carvalho, Šehić, Lukomirak, Pendek.

Velež se, kako i dolikuje šampionu, pobjedom oprostio od Prve fudbalske lige FBiH, a nakon tri godine, Rođeni će opet igrati u Premijer ligi BiH. Pobjednički pehar primio je kapiten Denis Zvonić, a potom su svi došli ispred navijača Red Army i zahvalili im se za svu podršku tokom prvenstva.
Nikad stadion Rođeni nije izgledao blještavije kao dans na utakmici Veleža i Igmana. Ni igla nije mogla više da stane, a ispred stadiona ostao je veliki broj navijača.
Navijači Veleža, među kojima je bilo dosta onih iz svih krajeva BiH, regiona i svijeta, napravili su sjajan dekor, začinjen bakljadom i uz ogroman transparent, na kome je pisalo: Vraćaju se Rođeni našom pjesmom vođeni. Prije zvaničnog početka, svi igrači i stručni štab izašli su na teren i dugo otpozdravljali razdraganim navijačima. Nusmiru Fajiću, prvom strijelcu lige, uručen je prigodan poklon ispred Udruženja građana Mostarski Rođeni.
Na tribinama se našlo dosta bivših Veležovih legendi: Dušan Bajević, Ivan Ćurković, Džemal Hadžiabdić, Marjan Kvesić. na tribinama se našao i proslavljeni košarkaš Mirza Teletović. Bili su tu i predsjedavajući VM BiH dr. Denis Zvizdić, ministar FMUP-a Aljoša Čampara i poslanik u PD PS BiH Edin Mušić..
Prva prilika ukazala se Fajiću u 6. minuti, a nešto kasnije i Vehaboviću, ali je lopta zamalo promašila cilj.
Stadion je eksplodirao u 20. minuti, kada je Velež došao u vođstvo. Poslije centaršuta s desne strane, na pravom mjestu bio je najbolji strijelac lige Nusmir Fajić i lopta se našla iza leđa Ćemana – 1:0.
Samo dva minuta kasnije, Igman je izjednaačio. Kašić je, poslije dosuđenog penala, prevario Bobića i poslao loptu u mrežu – 1:1.
Igra se, poslije izjenačenja, malo smirila.
U 36. minuti, sudija Bandić je jedan prekršaj u šesnaestercu Veleža okvalifikovao kao penal, a Tatar je bio siguran sa bijele tačke – 1:2.
Poslije vođstv a gostiju, Velež preuzima inicijativu, ali odbrana gostiju na vrijeme otklanja opasnost ispred svog gola.
Ipak, u 59. minuti, Velež je izjednačio. Prvi gol u dresu Veleža postigao je Marques 2:2.
Fajić je, u 68. minuti, potvrdio epitet prvog strijelca lige, golom kojim je svioj tim doveo u vođstvo – 3.2.
Dva minuta prije kraja, Fajić je izmamio apaluz prepunog stadiona, postigavši svoj treći gol – 4:2.
Tada su ponovo na scenu stupili navijači, priredivši bakljadu kakva nije viđena u Mostaru. Iz hiljada grla orilo se Rođeni, Rođeni, a igrači, stručni štab i članovi Uprave, na čelu sa predsjednikom Šemasudinom Hasićem dugo su otpozdravljali. Slavlje se sa stadiona nastavlja večeras feštom na trgu Musala.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen