Samstag, 8. Juni 2019

Svijet i u svijetu svašta – Slike dana


Posjetioci Chimelong Vodenog parka u Guangzhou (Kina), morali su bazen dijeliti sa stotinama žutih plastičnih patkica. Zabava, ili zezancija.

Na jednoj besplatnoj priredbi, čovjek sa slike spušta se sa 2. sprata Eifelovog tornja, preko užeta dugog 115 metara, do Champs de Mars Gartena. Straha od visine i slobodnog letenja, očigledano nema.  A dosta zabave, svakako.

U Lissu, Švajcarska, automobil i motor voze preko kružnog toka koji izgleda kao gramofon sa vinil pločom. Kružni tok je pušten u promet krajem maja.

Da bi se rashladio tokom vrelog dana, dječak na Marina Beach, u Chennaiju, u Indiji, koristi prskalicu za vodu. Za Indiju je normalna stvar da tokom maja temperature dosežu 40 stepeni Celzijusa.

Džokej Romain Derieux nakon pobjede na trci konja Elitloppet u Solvalla, u Strockholmu u Švedskoj. Francuz je pobijedio sa njegovim konjem Dijon u finalu kasačke trke sa prikolicom.

Članovi Udruženja za rimsku kulturu i vojnu istoriju, odjeveni u rimske legionare, izišli su na izbore za Evropski parlament u Nemesvamosu (Mađarska). Tada su birani poslanici za Evropski parlament u 28 zemalja EU.

U Buenos Airesu (Argentina), jedan čovjek oslikan bojom ljudskog tijela, drži tablu sa naptisom „pet miliona radnih mjesta“, a to se odnosi na veliko neformalno tržište rada, koje je nastalo u Argentini, kao posljedica ekonomske krize.
(web)
Smail Špago
(NovaSkoboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen