Samstag, 1. Juni 2019

Na stadionu se očekuje šest hiljada crvenih majica



Utakmicama 30. kola, spušta se zavjesa na ovogodišnje prvenstvo Prve fudbalske lige FBiH. Šampion je sasvim zasluženo Velež, koji se, osim protivnika, borio i prostiv prljavih igara FS FBiH, sudija i posebno Olimpika, čiji su pojedini igrači i treneri javno omalovažavali Rođene, a pojedinci se nisu libili da u izljevu mržnje prema timu crvene boje izbace i nacionalističke i šovinstičke izjave. Na žalost svih njih, a na radost brojne armije Veležovih navijača i svih istinskih ljubitelja fudbala u zemlji, regionu i dijasporu, Velež se vraća u premijerligaško društvo, tamo gdje mu je po imenu i kvalitetu i mjesto.
Sve karte za današnju utakmicu su rasprodate, a da je kapacitet stadiona 3-4 veći, sigurno je da bi bio ispunjen do posljednjg mjesta.
U Mostaru se večeras sprema velika fešta, a nakon završetka utakmice sa Igmanom, slavlje će se preseliti na trg Musala, gdje će se feštati do zore uz prigodan umjetnički program. U Mostar je došlo nekoliko stotina Veležovih navijača iz cijelog svijeta, najavljen je dolazak velikog broja poznatih ličnosti iz svijeta sporta i današnji dan zasigurno će ostati u vječitom sjećanju svih onih kojima je Veležo na srcu.
(novasloboda.ba)

Karte za utakmicu su rasprodate još jučer, a na stadionu se očekuje šest hiljada crvenih majica.

Ono što svi željno iščekuju je posljednji sudijski zvižduk na utakmici koji će označiti i definitivni povratak Veleža u Premijer ligu BiH.

U Mostaru već danima vlada nezapamćena euforija, a nakon utakmice očekuje se spektakularna proslava. 

Veliko slavlje će biti upriličeno na trgu Musala umjesto na ranije zakazanoj lokaciji na platou ispod Starog mosta, zbog nemogućnosti regulisanja vodostaja Neretve zbog velikih padavina.
(face.tv)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen