Montag, 3. Juni 2019

Taj čudesni svijet – Slike sedmice


Ispred vagona sa oslikanim likom majmuna, stoji jedan čovjek na glavnoj stanici u Lajpcigu, Njemačka. “Noahs Train”, Nojev voz, dizajniran od strane Street Art umjetnika, sa motivima životinja, doprinos je Željeznica Evrope u borbi protiv klimatskih promjena.

Ima i toga. Jedan jedini automobil stoji parkiran na parkingu na Johanes Beachu, na Long Islandu. Razlog, ko zna?

Svjetski prvak u Trial utrci motora, Jack Field, na jednoj priredbi u Melbourneu, u Australiji, pokazao je svoje umijeće, praveći visoki salto mortale sa svojim motorom.

Uz obilne kišne padavine, prateća pojava su poplave, kao i ova na slici, u Unterallgau, Njemačka. Posljedice: Ceste su zbog poplave bile mjestimično zabranjene za saobraćaj,

Kraljica stepeništa: Suzi Walsham, Australija, je u New Yorku pokazala zadivljujuće sposobnosti. Ona je dobila trku žena, na 42. godišnjoj trci stepenicama Empire State Buildinga. Vrlo naporna trka podrazumijeva uspon na 1.576 stepenica do cilja.

Vlada u Botswani je ponovo odobrila lov na slonove, i ukinula zabranu postavljenu 2014. godine, saopštilo je tamošnje Ministarstvo zaštite okoline. Naime, konflikti između ljudi i slonova su se povećali, a u informaciji se kaže da se u zemljama južnog dijela Afrike sada nalazi oko 150 hiljada slonova, a od toga jedna trećina na području Botswane.

Šta je to sad? Prilikom rušenja neke zgrade, moraju se poštovati propisi. Ipak, na ovom gradilištu bezbjednost ne igra glavnu ulogu. Metode ovog bageriste na slici mogle bi se sa pravom uklopiti u narodnu izreku “Ne pilaj granu na kojoj sjediš”. Ili, letiš?
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen