Sonntag, 20. März 2016

Počela sezona Formule1: Nico Rosberg slavio ispred Hamiltona na trci u Australiji

naslovna
Nico Rosberg iz Mercedesa pobjednik je prve trke ovogodišnje sezone Formule 1, trke za Veliku nagradu Australije., koja je jutros održana na stazi Albert Park u Melbourneu u Australiji. Drugi je bio pro+šlogodišnji pobjek Lewis Hamilton vozač Mercedesa.
Treći je Sebastian Vettel (Ferrari), četvrti Daniel Riccairdo (Red Bull), peti Felipe Massa (Williams), šesti Roman Grosjean (Haas), sedmi Nico Hulkenberg (Force India), osmi. Valtterri Bottas (Williams), deveti Carlos Sainz (Toro Rosso), a deseti njegov klupski kolega  Max Verstappen.
Očekuje se da će ova sezona biti interesantnija od prethodne, jer su Ferrari i Williams najavili borbu apsolutnom favoritu Mercedesu.
Titulu prvaka inače brani Lewis Hamilton u bolidu Mercedesa.
Prava enigma i iskušenje za sve vozače biće nekoliko novih staza, prije svega trke u Bakuu u Azerbejdžanu, te još nedovoljno izučene staze u Sočiju i Meksiku.
Nova pravila FIA donijela su promjene u minimalnoj starosti vozača i uslovima za superdozvolu. Svi timovi će koristiti gume „Pirelli”, a izmijenjena su i neka pravila koja će važiti i u kvalifikacijama, odnosno u načinu eliminacija. Za sezonu je prijavljeno 11 timova.
Ugovori su potpisani za 21 stazu.
Sezona Formule 1 trajaće do 27. Novembra, kada će biti vožena trka u Abu Dhabiju.
Smail  Špago
(Novasloboda.ba)
.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen