Donnerstag, 24. März 2016

Paul McCartney: Turneja „One on One” počinje u Düsseldorfu

Paul McCartney On The Run Tour
Rock legenda, Sir Paul McCartney će u sklopu njegove turneje „One on One”, 28. maja ove godine održati koncert u Esprit areni u Düsseldorfu, po prvi put, nakon 1972. godine.
Uz to će i cijene ulaznica biti viteške, baš kako to dolikuje jednom Siru. Ex-Beatle se pobrinuo na odgovarajući način da održi najskuplji koncert, koji je ikada održan u Düsseldorfu.
Pri tome će se za ona najjeftinija mjesta morati izdvojiti 96,50 eura, što bi se po vokabularu Beatlesa reklo „Get Back”, sasvim pozadi. Sa tih mjesta, u “Lonley Hearts Clubu”, posjetioci će, ako ništa drugo, zvijezdu moći vidjeti barem na velikom ekranu.
Ko želi biti bliže, mora izdvojiti malo više „Money”. Karte za mjesta naprijed koštaju 233,50 eura. Naravno, kao i na svakom koncertu ovakve vrste, u ponudi su i VIP katre, koje se prodaju po cijeni od 800 eura. Po toj cijeni, za „Ultimate Front Row Experience” dobija se mjesto u prvom redu, a uz što ide i posjeta soundchecku, ali samo ispred pozornice, jedan poklon, litografija umjetnika, te jedan sagovornik na licu mjesta. Plastificiranu kartu za kocert posjetioci mogu velikodušno zadržati kao poklon i uspomenu.
Naravno, ovakve cijene, bez obzira na standard, mnoge, pa čak i najvatrenije obožavaoce kako Sir Paula McCartneya, tako i Beatlesa, odvraćaju od odlaska na koncert.
Zbog čega ovako visoke cijene? Organizatori tvrdi da mnoge zvijezde u zadnje vrijeme enormno povećavaju zahtjeve za njihovim honorarima. Većina umjetnika kroz koncertne gaže želi nadoknaditi gubitke nastale prodajom CDova.
Za poređenje, samo dvije nedelje kasnije, na istom mjestu će nastupiti R&B star Beyonce, sa cijenama ulaznica od 78 do 136 eura.
Razlika, drastična!
(izvor:express)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen