Samstag, 22. März 2014

Igra se 259. El Clacico

U nedjelju uveče

Igra se 259. El Clacico

U prvenstvu Španije ovo je 168. po redu El Clasico. U oktobru, u prvenstvu, Barcelona je na Camp Nou slavila sa 2:1. A već 16. aprila, slijedi novi, 34. po redu El Clasico, u Copa del Roy, ili kupu kralja.


O El Clasicu se sve zna. El Clásico je popularni naziv za nogometni derbi između Reala i Barcelone. Prvi susret ova dva tima odigran je 1902. godine. Održava se najmanje dva puta godišnje u sklopu španske lige, a kako se to zadnjih godina događa, godišnje se odigra barem još koji, u nekim drugim takmičenjima. Za Španiju, to je sportski događaj sezone, a najgledaniji je derbi u svijetu. Televizijski prenos prati više stotina miliona gledalaca širom svijeta.

Dosadašnji skor: Real – Barcelona 258 94 57 107 419:445
Sve ulaznice za nedjeljni El Clasico između Reala i Barcelone na stadionu Santiago Bernabeu su već prodate, po cijenama od 70 do 340 eura, a na crnom tržištu, nekoliko prije utakmice, dostizale su cijenu od 900 eura. Ovaj El Clasico bi mogao odlučiti naslov prvaka Španije, pogotovo pobijedi li Real, jer već ima četiri boda prednosti pred Barcelonom.
Osim sportskog nadmetanja ove dvije ekipe, El Clasicu zadnjih godina pečat daje duel dvojice najboljih igrača na svijetu: Christiano Robaldo vs. Lionel Messi.
Smail Špago
 
 
NovaSloboda.b

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen