Mittwoch, 5. September 2018

Zaustavljeni momenti: Slike nedelje


Moda na visokom nivou: U jednom baznom logoru na Mount Everestu, na 5.200 metara visine, na jednom showu tradicionalne kostimografije modeli prezentiraju različite odjevne predmete. Na višem nivou, teško da može i biti.


Veslači na dasci tokom akcije “Hamburg Alster postaje pink” veslaju prko Alstera. Oko 250 učesnika uzelo je učešća na ovom eventu, kojim se željelo ukazati više pažnje temi zaštite od raka dojke.


Aarne Bielefeld je na britanskom takmičenju brada i brkova u Blackpoolu (kakvih li sve takmičenja nema na svijetu) predstavio njegov impozantni ukras lica. Ove godine je pomenuto takmičenje održano po četvrti put. Učesnici su bili podijeljeni u ni manje ni više nego 21 kategoriji. Sav prihod je upućen u dobrotvorne svrhe.


Maskirani muškarci učestvuju na jednoj paradi u Barceloni. Kostimi su dio ovogodišnjeg Correfoc Gracia feastivala. Riječ Correfoc ima značenje Trka vatre. Tradicija potiče iz ranog dvanaestog vijeka i predstavlje borbu između dobra i zla.


Jedan mrki medvjed pentra se uz ogradu zoološkog vrta u Miercurea Ciuc u Rumuniji. Nestašni medo se pobrinuo za veliki haos u gradu. Upao je u veliki broj kuća i dvorišta, pojeo jednu kozu, a na kraju ga je policija morala ustrijeliti, jer se nije dao uhvatiti.


U povodu 50. godišnice Praškog proljeća, na zidu jedne zgrade u Brünnu, Češka, prikazan je video materijal događanja iz tog perioda.


Balerine iz St Petersburger baleta (Rusija) poziraju ispred telefonskih govornica u Londonu (Velika Britanija), gdje su ovih dana u Coliseumu izvodile poznato Labudovo jezero.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen