Freitag, 7. September 2018

Vikend u znaku zabave: Old Town Street Fest




Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru, pored sportskog spektakla, u grad na Neretvi donosi i mnoštvo popratnih sadržaja. Old Town Street Fest će u dva dana trajanja na sedam pozornica predstaviti nastupe više od 20 izvođača, koji će obogatiti noćni život u starom dijelu grada.
Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo ove godine po četvrti put dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Prethodna tri izdanja su donijela istinske sportske spektakle za rijeke gledalaca koje su svaki put preplavile sva mjesta u blizini Starog mosta odakle je bilo moguće pratiti skokove.

Ove godine, pored fantastičnih skokova i nevjerovatnog umijeća najboljih svjetskih skakača i skakačica, Mostarci i njihovi gosti će imati priliku da uživaju u raznovrsnim noćnim dešavanjima.
Zahvaljujući popratnom programu takmičenja, u Mostaru će ovih dana biti jako živo i u večernjim satima. Old Town Street Fest, koji se održava u petak 7. i subotu 8. septembra, na sedam pozornica raspoređenih u Starom gradu donosi nastupe više od 20 izvođača. Među njima će biti mladih mostarskih bendova poniklih iz Mostar Rock škole, iskusnih klupskih muzičara, te dobro poznatih imena muzičke scene.

U petak u klubu Alibaba nastupaju Frenkie, Kontra i Indigo. U subotu, nakon koncerta Helem Nejse ispred Hamam muzeja, slijedi oficijelni after party u Alibabi uz sjajni DJ/VJ dvojac Diskobajagi, kojima će podršku davati Audio InFunktion i Mixmaster Zlee. Na Black Dog Pub Stageu u petak svira karizmatični beogradski kantautor duhovitog pseudonima Kralj Čačka, a na istom mjestu u subotu će publiku zabavljati Laka.

Glavni protagonisti subotnjeg spektakla, elitne svjetske skakačice i skakači, konačno su stigli u našu zemlju. Nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, zaputili su se u Mostar, gdje već sutra u podne imaju zakazan prvi trening. Do tada će na Starom mostu biti podignuta platforma kako bi se postigli potrebni uslovi za takmičenje: muškarci će skakati sa 27, a žene sa 21 metra visine.
(klix)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen