Donnerstag, 27. September 2018

Velež u sezoni 2018/19, nakon 7 kola


Kad jedna ekipa od početka prvenstva zasjedne na vodeću poziciju, i čvrsto je sdrži iz kola u kolo,uz to pokazuje standardnu formu, ima najboljeg strijelca lige, a među prvih pet strijelaca trojicu iz svojih redova, naravno da o takvoj ekipi treba pisati. Sve to je pošlo za rukom, odnosno nogom, ekipi FK Velež, u sezoni koja je u toku, prvih 7 kola Prve lioge Federacije. 
Opširno sa službene stranice FK Velež

(tekst koji slijedi objavljen je na službenoj stranici FK Velež 26. septembra 2018. godine)

Rođeni kroz brojeve u dosadašnjem dijelu sezone Prve lige FBiH

26.09.2018.

Iza nas je sedam odigranih kola Prve lige FBiH, nakon kojih Velež potpuno zasluženo drži prvo mjesto na tabeli, sa 17 osvojenih bodova. U nastavku donosimo par statističkih podataka dosadašnjeg dijela sezone.

Rođeni su u sedam odigranih kola upisali pet pobjeda i dva remija, uz gol razliku 20:5. Uz Olimpik, koji ima 13 bodova, jedina su neporažena ekipa u prvenstvu. Rođeni ubjedljivo imaju najbolji napad, a manje golova od Veleža primili su samo Vitez (3), Orašje i Olimpik (4), dok je Igman primio pet golova, kao i Velež.

Kao domaćini, u tri utakmice upisane su dvije pobjede i jedan remi (Olimpik 0:0), uz gol razliku 10:1. Kao gosti, u četiri utakmice upisane su tri pobjede i jedan remi, uz gol razliku 10:4, te je tako Velež najbolja gostujuća ekipa.

Najbolji strijelac ekipe je Nusmir Fajić sa devet golova, koji je i najbolji strijelac Prev lige. Prati ga Brandao sa četiri gola, a iza njih slijede Mujezinović i Zvonić sa dva, dok su po jedan gol dali Cvijanović, Ovčina i Behram.

Kada su asistencije u pitanju, po dvije imaju Behram, Cvijanović, Mujezinović, Biševac i Ovčina, dok po jednu imaju Ćosić, Fajić i Vehabović.

Kada su nastupi u pitanju, maksimalnu minutažu u sedam utakmica (630 minuta) imaju Bobić, Dario i Zvonić. Također, svih sedam utakmica uz manju minutažu odigrali su Fajić, Ćosić, Brandao, Behram i Cvijanović. Šest nastupa skupili su Mujezinović i Vehabović, po pet imaju Biševac, Zeljković i Ovčina. Četiri nastupa su skupili Kuduzović i Lucas, a po tri imaju Mešanović i Mrgan. Svoje prve nastupe u ovoj sezoni Prve lige čekaju Alagić, Alikadić, Rahimić, Tipura i Vignati.
Kada je disciplina u pitanju, Velež je dobio 14 žutih kartona. Manje kartona su dobili samo Slaven (11) i Igman (12). Nažalost, zbog crvenog kartona dobijenog u Kupu protiv Sarajeva u 90. minuti Kuduzović je zaradio tri utakmice kazne, koje će odraditi u okviru Prve lige FBiH.
Kada je posjeta u pitanju, Velež je najgledanija ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva. Prema podacima Comet sistema, Rođene je u prvih sedam kola ukupno gledalo 17.380 gledalaca, a iza njih slijedi Jedinstvo sa 11.860.

Naredna utakmica Veleža na rasporedu je u subotu, 29.09.2018. godine u 15:30h, kada na Stadion Rođeni dolazi Metalleghe.

Mostar u srcu, Velež do groba !



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen