Donnerstag, 1. März 2018

Rođen 29. februara



Na svijetu ima oko četiri miliona ljudi rođenih posljednjeg dana februara prestupne godine. To je otprilike 0,0686 % stanovništva na planeti, koje svoje rođendane slavi ili prethodnog dana 28. februara ili 1 marta.
Šansa da se neko rodi na ovaj dan iznosi 1:1.500, a mnogi vjeruju da su djeca rođena 29. februara "izabrana", srećna, različita od drugih. Za njih se kaže da imaju snažnu intuiciju, da su izuzetno sposobna i talentovana za mnoge oblasti.
Međutim ima i onih koju vjeruju da je taj datum baksuzan i da djecu rođenu 29. februara prati loša sreća pa su u prošlosti od matičara zahtjevali da djetetu kao datum rođenja upišu 28. februar ili 1. mart.
Poznate ličnosti rođene na današnji dan su Mel Gibson, Sandra Bulok, Kristina Agilera, Skarlet Johanson, kompozitor Đoakino Rosini...
Narodno vjerovanje kaže da se ne samo na ovaj dan nego i u toku čitave prestupne godine ne valja ženiti i udavati, kupovati imanje, podizati kuću...
Numerolozi međutim smatraju da su osobe rođene ovog dana izuzetne jer 29. februar postoji tek svake 4. godine. Kreativne su i nadarene za umjetnost, savršeni su za glumu, muziku, književnost, ali imaju i izuzetno snažno šesto čulo za natprirodne pojave. Rođene na taj dan označava broj 11 koji ima izuzetnu energiju.
A danas je svakom slučaju prvi mart.
(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen