Sonntag, 20. September 2015

Velež na dnu – Upravni odbor podnio ostavku


Velež i dalje bez pobjede na začelju tabele

I pored velike podrške navijača, fudbaleri Veleža doživjeli su i peti prvenstveni poraz, ostavši čvrsto prikovani na dnu tabele. Domaći su odlično krenuli u meč, ali je jedna sumnjiva odluka sudije Valjića, koji je dosudio, po mnogima, nepostojeći penal, „sasjekla“ krila domaćih i, umjesto očekivane prve pobjede, uslijedio je poraz. Tako je novi strateg Veleža Dragan Kanatlarovski porazom započeo nimalo lak zadatak da Rođene zadrži u društvu najboljih.
Velež je, svjestan teške situacije i posljednjeg mjesta na tabeli, silovito krenuo u meč s Olimpicom, uz veliku podršku preko 2.000 navijača, ali su „vukovi s Otoke“ iz poluprilike, u 14. minuti, došli u vođstvo poslije sumnjivo dosuđenog penala.
Nakon što je Stanić, u 14. minuti, ušao u šesnaesterac, u noge mu se bacio golman Bobić, a igrač gostiju pao, i poslije kraćeg predomišljanja, a na intervenciju svog pomoćnika, sudija Valjić je, na opšte iznenađenje i igrača i navijača, pokazao na bijelu tačku, uz žuti karton Veležovom golmanu. Kapiten gostiju Muharemović poslao je Bobića u jednu, a loptu u drugu stranu – 0:1.
Prije gola gostiju, Velež je imao tri šanse. Prvu je propustio Ćemalović u 2. minuti, a četiri minuta kasnije Haurdić je šutirao sa desetak metara, ali je njegov šut blokirao jedan igrač Olimpica. U 16. minuti, u prilici se našao Zec, ali je njegov šut Hamzić uspio odbraniti.
Gol je šokantno djelovao na domaće igrače, što su gosti kaznili u 25. minuti, kada su postigli i drugi gol. Stanić je prodro po desnoj strani, potom centrirao pred gol, gdje je Karić loptu zahvatio glavom i poslao je iz leđa Bobića – 0:2.
Probudili su se tada navijači, što je dalo poleta i domaćim igračima, koji sve više atakuju prema Hamziću, a njihova upornost isplatila se u 34. minuti. Haurdić je odlično prodro po desnoj strani, centrirao je pred gol, gdje je loptu prihvatio Asim Zec, koji je lijepom fintom prevario golmana gostiju i poslao loptu u mrežu za veliko slavlje navijača – 1:2.
Očekivala su se uzbuđenja u drugom poluvremenu, ali su ona izostala.
U 59. minuta ukazala se šansa da Velež izjednači. Haurdić je primio loptu i krenuo sam prema Hamziću. Kada se očekivao lob i izjednačenje, golman gostiju uspio je skinuti loptu skoro s koljena Haurdića.
Domaći ne uspijevaju izvršiti pritisak prema golu gostiju, a i oni rijetki pokušaji završavali su ispred šesnaesterca Olimpica.

Stadion u Vrapčićima.
Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka)
Žuti kartoni: Zolj, Čadikovski (V), Hamzić, Muharemović, Raščić, Handžić (O)
Crveni karton: Handžić (O), Mirza Varešanović
Strijelci: 0:1 Muharemović (14’ iz penala), 0:2 (Karić 23’), 1:2 Zec (34’)

Velež: Bobić, Demić (od 81’ Merzić), Škaljić, Zolj, Ćemalović (od 54’ Čadikovski), Barišić, Janković (od 54’ Reljić), Haurdić, Nikolić, Zec, Maletić. Trener Đenan Zaimović

Olimpic: Hamzić, Imamović, Muharemović, Pandža, Souza (od 40’ Smajić), Stanić (od 83’ Figereido), Karić, Videkanić, Varešanović (od 60’ Brković), Handžić, Jusufović. Trener Mirza Varešanović






Navijači tražili skidanje dresova!

U sudačkoj nadoknadi utakmice između Veleža i Olimpica, koja je danas odigrana u Mostaru, a u kojoj je mostarski klub poražen sa 2:1, došlo je do incidenta na zapadnoj tribini stadiona u Vrapčićima.
U incidentu je sudjelovalo nekoliko osoba, a stvari su se pogoršale nakon što se u rješavanje situacije uključilo osiguranje. Strasti su se ipak brzo smirile.
S druge strane, nakon završetka utakmice navijači ''Red Armya'' su tražili skidanje dresova igrača Veleža te prozvali bivšu Upravu za katastrofalne rezultate.
Pored toga, ispred ulaza skupina najvjernijih navijača je tražila ozbiljniji pristup igrača u igri u ''crnim'' danima mostarskog kluba.



Velež na dnu – Upravni odbor podnio ostavku

Iz Fudbalskog kluba Velež u subotu uveče medijima je poslijeđeno saopštenje za javnost, čiji sadržaj prenosimo u cjelini:

Članovi Upravnog odbora su nakon utakmice i poraza s Olimpicom donijeli jednoglasnu odluku da podnose neopozive ostavke.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež ovim putem želi iskazati žaljenje zbog nemilih događaja koji su se desili za vrijeme i nakon utakmice našeg kluba i Olimpica.
Također koristimo priliku da se izvinemo našim sportskim prijateljima iz Sarajeva zbog neugodnosti na stadionu u Vrapčićima, a posebno predsjedniku Nijazu Graciću zbog fizičkog nasrtaja na istog. Izražavamo žaljenje što neodgovorni pojedinci na ovakav način blate ime Veleža, te se nadamo da će se isti što prije odstraniti sa sportskih terena.
Članovi Upravnog odbora su nakon večerašnje utakmice donijeli i jednoglasnu odluku da podnose neopozive ostavke. Pozivamo sve one koji misle da mogu bolje doprinijeti funkcioniranju kluba da preuzmu odgovornost i preuzmu kormilo kluba", stoji na kraju saopštenja koje je objavio Odjel za PR FK Velež Mostar.




Član UO bio samo tri dana...

Upravo sam dobio vijest da su svi clanovi Upravnog odbora FK Velez Mostar podnijeli ostavku.
Sa svoje 52 godine bio sam najstariji clan UO moga Kluba, u ovom mandatu, sa svoje 52 godine sam najvjerovatnije sa najkracim stazom u UO, mozda u istoriji naseg Kluba (jos nepuna tri dana)
Ova tri dana nisam ispustao telefon iz ruka, kompjuter nisam gasio, zvao sam raju po svijetu, pitao, trazio, predlagao saradnju, zelio da otvorim vrata naseg Kluba za sve vas ... ma gdje bili.
Nadao sam se i vjerovao da mozemo, jer znam da zelimo i hocemo.
Nazalost, poslije danas, rezultata koji je sve nas razocarao i poslije nemilih scena (nisam bio, ni vidio, cuo sam od raje i zvanicno od drugih clanova) postujem odluku i prema njoj cu i nastupati.
Ovim ne umanjujem ljubav i odanost svome Klubu. Stojim na raspolaganju, uvijek i vazda, za sve akcije vezane za nas Klub kao i klub navijaca RED ARMY.
MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !!!
(Deni/facebook)


(fotosi: facebook)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen