Sonntag, 6. September 2015

Mix fudbala i košarke – Dvije utakmice u isto vrijeme?


Nakon poraza fudbalera protiv Belgije u četvrtak veče i poraza košarkaša protiv Poljaka u subotu popodne, u nedelju veče u isto vrijeme očekuje nas mix fudbala i košarke. Fudbaleri idu na sigurnu tricu protiv Andore kako bi uhvatili priključak u borbi za mjesto u baražu, iduće godine u Francuskoj. Dok se fudbaleri bore da dođu do Francuske, košarkaši su već tamo. Na Eurobasketu 2016, a večeras će udariti na aktuelnog svjetskog prvaka Francusku, koja je ujedno i domaćin Eurobasketa 2015. Od njih očekujemo više od jedne trice.
Večeras će čovjek morati biti umjetnik da ugajguli oba prenosa istovremeno, dva televizora, ili televizor i kompjuter. To i nije neki tehnički problem, koliko je problem kako se koncentrisati na obje utakmice istovremeno. Srećom, u fudbalu su dva poluvremena, a u košarci četiri četvrtine. Uglavnom, zabave neće nedostajati.

Zmajevi dočekuju Andoru
Nogometna reprezentacija BiH večeras na Bilinom Polju u Zenici igra osmu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Francuskoj. Suparnik je Andora.
Nakon poraza od Belgije u Briselu rezultatom 3:1, Zmajevi su smanjili šanse za odlazak na EURO 2016. Ostala je još nada domoći se trećeg mjesta koje bi osiguralo baraž.
Utakmica u Zenici počinje u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Eurobasket 2015: Poraz od Poljske u prvom kolu, večeras utakmica protiv Francuza
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Montpellieru od selekcije Poljske rezultatom 68:64. Bio je ovo prvi nastup naših momaka na Eurobasketu 2015.
Poljska savladala BiH na otvaranju Eurobasketa: Zmajevi poraženi, ali ne i nadigrani
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Poljske, rezultatom 64:68, otvorila je svoj nastup na Eurobasketu u Francuskoj. Bez trojice najboljih igrača Mirze Teletovića, Nihada Đedovića i Jusufa Nurkića izabranici selektora Duška Ivanovića nisu mogli iznenaditi Poljake.
Naša reprezentacija večeras nastavlja takmičenje na Eurobasketu, od 21 sat igra protiv domaćina, ekipe Francuske. 

(spagos)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen