Samstag, 19. September 2015

U sjećanju – Clovis Acosta Fernandes



Clovis Acosta Fernandes, najpoznatiji navijač karioka, fudbalske reprezentacije Brazila umro je od posljedica karcinoma, u starosti od 60 godina u Porto Alegreu. Njegove suze potresle su fudbalski svijet. Svojim velikim srcem ganuo je milione ljudi do suza, a sada je ono prestalo da kuca.
Tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu prošle godine, njegova slika obišla je čitavi svijet. Nakon poraza njegove reprezentacije 1:7 protiv Njemačke u polufinalu, njegov pehar, koji je dotle nosio na svakoj utakmici, ponudio je Njemici Fritzi Schrader iz Berlina. Ona je tada odbila njegov poklon, i rekla kako bi pehar najradije uzela nakon pobjede u finalu.
A sada, čitav fudbalski svijet tuguje za ovim simpatičnim dedom!

Njegov sin Frank (37) izjavio je za novine kako familija dobija izraze saučešća iz čitavog svijeta. Tom prilikom je rekao da je njegov otac vodio borbu sa opakom bolesti punih 9 godina. Zadnja dva mjeseca proveo je u bolnici. Iza sebe je imao jedno impresivno putovanje. Poslijednja želja preminulog Clovisa bila je da njegovi sinovi na utakmice reprezentacije Brazila i nakon njega donose njegov pehar.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen