Sonntag, 23. Februar 2014

Popravit će Muharem!


Nakon poruke demonstrantima

 

Halalosum, popravit će Muharem, samo ne odustajte od sebe

 

Uzrečica 'popravit će Muharem' postala hit u Tuzli
 
 

 

Na jednoj od Facebook stranica, neposredno na­kon što su demonstranti pred zgradom Vlade Tu­zlanskog kantona (TK) po­lupali sve do čega su došli, a potom i zapalili samu zgra­du, počela je kružiti priča o izvjesnom Tuzlaku po ime­nu Muharem.

Niti ga je ko čuo, niti vidio, ali Muharem je pre­ko noći postao omiljeni lik svih društvenih mreža, portala, kafanskih i poro­dičnih sijela. Navodno je Muharem, nakon što je ka­menje ispred zgrade Vlade TK dobacilo do Doma zdravlja, ostavio poruku:

- Draga omladino, neko mi je razbio kamenom sta­klo na autu koje je bilo kod Doma zdravlja. Halalo­sum! Neka ste, popravit će Muharem, ali ne odustajte od sebe ni od svojih prava. Ne dajte im da vas varaju ko što su mene izvarali. Imate punu podršku od mene i od svih građana BiH - oglasio se Muha­rem.

Je li neko od domišlja­tih Tuzlaka skrojio cijelu priču ili je stvarno riječ o čovjeku čija je limuzina zaplatila u demonstracijama, niko sa sigurnošću ne može reći. Šta god da je, uzrečica „popravit će Muharem1“ trenutno je hit u Tuzli.

To pokazuje i slučaj žene koja se, žureći, na ula­zu u Gradsku pijacu u Tu­zli okliznula i povrijedila nogu. Dok su joj prolaznici pomagali da se pridigne, jedan od prodavača je doviknuo: „Polako, ba, po­pravit će Muharem!“.

 

(avaz)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen