Montag, 10. Februar 2014

Čuda se dešavaju

Pazi, stijena!

Jedan vinogradar i njegova žena, iz Runnga, Južni Tirol, Italija, samo čudom su izbjegli nesreću, nakon pada ogromnih stijena, sa brda iznad njihove kuće.
 
 
 
Slučaj se desio 21. januara, ali su snimke sa lica mjesta tek sada obišle svijet, nakon što su iz helikoptera napravljeni snimci sa lica mjesta.


Da se tom prilikom nikom ništa nije desilo, graniči s čudom. Bračni par priča da su uveče oko pola devet sjedili u svojoj kući, kad se začula tutnjava. Jedna stijena, teška oko 160 tona, odvojila se iznenada od litice, skotrljala niz brdo i zaustavila tik uz vanjski zid kuće. Da je udarila u kuću, niko ne bi preživio. Od tada ovaj par više nema mira u kući. Druga stijena protutnjala je pokraj kuće, sa zemljom sravnila sjenik, sve poljoprivredne mašine koje su joj se našle na putu polomila, kao da je kroz dvorište protutnjao tenk, i zaustavila se u sred vinograda ispod kuće.



Samo dvije minute prije slučaja, kroz dvorište je prošao jedan planinar, vraćajući se u naselje. Nije odmakao ni stotinjak metara od kuće, kad je začuo tutnjavu. Još je u šoku, od onoga što je vidio i što je i njega moglo snaći.



Sreće u nesreći. Nikom se ništa nije desilo.



Da su i kuća i vinograd pod zaštitom neke više sile, pokazuje jedna stara stijena u vinogradu, na snimku, neposredno uz ovu najnoviju, koja se prije 150 godina skotrljala sa litice. Srećom, ta stijena je tada samo preletjela preko kuće.
Božije davanje, ili sadaka?
Smail Špago
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen