Donnerstag, 29. Februar 2024

Švedska i u revanšu uspješnija od Zmajica

 


Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Stockholmu od Švedske sa 5:0 (3:0) u revanš susretu baraža za UEFA A Ligu nacija.


Švedska - Bosna i Hercegovina 5:0 (3:0)

Stockholm Arena, Stockholm.

Sutkinja: Silvia Gasperotti (Italija).

Pomoćne sutkinje: Giulia Tempestilli, Stefania Signoreli (Italija).

4. sutkinja: Deborah Bianchi (Italija).

Golovi: 1:0 Vinberg (26'), 2:0 Blackstenius (45’), 3:0 Kafaji (45’+1’), 4:0 Angeldal (82’), 5:0 Hammarlund (90’).


Švedska: Zećira Mušović, Amanda Nilden, Madelen Janogy (60’ Johanna Rytting Kaneryd), Matilda Vinberg, Rosa Kafaji (84’ Monica Jusu Bah), Stina Blackstenius (46’ Pauline Hammarlund), Nathalie Bjorn (46’ Linda Sembrant), Anna Anvegard (60’ Kosovare Asllani), Filippa Angeldal, Josefine Rybrink, Hanna Bennison. Selektor: Peter Gerhardsson.

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Ena Šabanagić, Gloria Slišković (71’ Aida Hadžić), Marija Ana Milinković, Melisa Hasanbegović, Dajana Spasojević (87’ Alma Krajnić), Marija Aleksić, Milena Nikolić (90’+3’ Elma Husić), Minela Gačanica (71’ Sofija Krajšumović), Amela Kršo, Maja Jelčić (87’ Una Rankić). Selektorka: Samira Hurem.


Šveđanke su bile bolje i u prvoj utakmici identičnim rezultatom, te će i u narednoj sezoni UEFA Lige nacija za žene igrati u Ligi A, dok će “Zmajice” ostati u Ligi B.

Švedska je do prednosti došla u 26’ golom Matilde Vinberg, nakon dodavanja Filippe Angeldal. Kada je izgledalo da će se sa rezultatom 1:0 otići na odmor, Šveđanke su u 45’ i prvom minutu nadoknade uvećale svoju prednost preko Stine Blackstenius i Rose Kafaji.

Četvrti gol za Švedsku postigla je Filippa Angeldal u 82’, a konačnih 5:0 osam minuta kasnije postavila je Pauline Hammarlund.

Naša selekcija će u narednoj sezoni igrati u UEFA B Ligi Nacija.

(nfsbih)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen