Sonntag, 11. Februar 2024

Izgubljene građevine – Apoteka

 


Na uglu Korza (Mostarskog bataljona i Šantićeve ulice još od prije se nalazila stara zgrada u kojoj je 1930-ih bila smještena apoteka mr. Ivo Andrijić, a koja je kasnije postala Gradska apoteka. Zgrada je srušena nakon zadnjeg rata i na tom mjestu je niklo moderno zdanje na tri kata u čijem prizemlju je i dalje smještena apoteka.

Ponukani sporom obnovom i rušenjem nekih poznatih građevina iz naše mladosti, prije 10 godina smo kreirali seriju fotografija pod nazivom IZGUBLJENE GRAĐEVINE. Namjera je bila podsjetiti se na one koje su srušene i zauvijek izgubljene ili ubrzati obnovu nekih od njih. Međutim, kao što je vidljivo, ni danas se situacija nije puno promijenila – srušene ne niču ili su u međuvremenu izniknuli neki novi objekti, a oštećeni se ne obnavljaju.

Fotografije su rađene kombinacijom tada (2014. g.) aktualnog stanja objekata te ubacivanjem istih iz doba njihova punog sjaja. Nastojali smo što točnije uglaviti objekte u starije fotografije. Koliko smo uspjeli – procijenite sami.

CIDOM team

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen