Montag, 12. Februar 2024

58. SuperBowl – Kansas City Chiefsi odbranili titulu

 









Spektakl u Super bowlu: Kansas City Chiefsi nakon produžetaka odbranili titulu

Kansas City Chiefsi ostaju NFL prvaci. Ekipa iz Kanzasa je u 58. Super Bowlu savladala u finalu San Francisco 49erse 25:22 poslije produžetaka.

Prvi put poslije 2015. godine i New England Patriotsa jedna ekipa je uspjela da odbrani titulu prvaka NFL

Dvadesetosmogodišnji Patrick Mahomes diže tako svoj već treći Lombardijev pehar u šest godina na najvećoj sceni, a nakon finala proglašen je i za MVP.

Krenulo je vrlo čvrsto sa obje strane, i odbrane su bile te koje su dominirale, pa nakon prve četvrtine nismo vidjeli poene. Finale poenterski otvara Moody na startu druge četvrtine field golom sa 55 jardi, što je postala najveća jardaža sa koje je postignut gol u Super Bowlu ikada. 

Nakon propuštene prilike Chiefsa da poentiraju, u 11. minuti druge četvrtine Christian McCaffrey trči 21 jard za ‘tačdaun‘ i 49ninersi imaju velikih 10:0, prije nego Butker pogađa field gol.

Harrison Butker odlučuje na početku treće dionice da se revanšira Moodyju i postavi novi rekord, field gol sa 57 jardi, 10:6. a onda dolazi i prvi tačdaun preko Valdesa Scantlinga i poeni za potpuni preokret Chiefsa, 13:10. Uzvraćaju 49ninersi na startu četvrte četvrtine, Jennings pogađa tačdaun, ali je Moody izblokiran na ekstra poenu, pa je prednost "samo" 16:13. Do kraja četvrtine Butker pogađa još dva field gola, uključujući i jedan tri sekunde prije kraja utakmice, a Moody je precizan jednom za 19:19 na kraju regularnog dijela utakmice.

U produžecima Moody prvi poentira field-gol, a onda Patrick Mahomes još jednom vodi svoju ekipu, a Hardman tačdaunom dovodi svoju ekipu do Lombardijevog trofeja.

Patrick Mahomes je meč završio sa 333 prebačena jarda i 66 osvojenih jardi trčanjem, te jednim tačdaun pasom.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen