Sonntag, 30. Juli 2023

Petarda Veleža razgalila srca navijača na startu prvenstva

 







Velež – Zvijezda 09 5:0 (3:0)

Stadion Rođeni,

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)

Žuti kartoni: Ristanović, Veličković, Raca (Zvijezda 09)

Strijelci: 1:0 Šturm (20′), 2:0 Anđušić (25′), 3:0 Krajnc (27′), 4:0 Mlinarić (59′), 5:0 Le’ai (88′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Hrkač (od 40′ Zvonić), Anđušić, Mlinarić, Džafić (od 59′ Haskić), Kadrić (od 59′ Šikalo), Šturm, Halilović (od 72′ Vukčević), Mahmić, Krajnc (od 72′ Le’ai).

Zvijezda 09: Jelovac, Janković (od 57′ Bačić), Ristanović, Tomanović, Raca, Matić (od46′ Blažević), Gavrić (od 70′ Milanović), Subašić, Veličković, Sliman (od 46′ Savić), Maksimović (od 70′ Karaklajić).


Velež je petardom započeo novo prvenstvo fudbsle Premijer lige BiH i razgalio srca svojih navijača, a poseban kuriozitet je da su se u strijelce upisala trojica debitanata – Šturm, Krajnc i Mlinarić.

Rođeni su na otvaranju nove fudbalske sezone Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09 prikazali odličnu igru, koja je rezultirala sa tri gola u mreži Jelovca.

Od prvog minuta, Rođeni su atakovali prema golu gostiju. U 6. minuti, šansa za Krajnca, ali je Jelovac krajnjim naporom izbacio loptu korner.

Četiri minuta kasnije, ponovo je u šansi Krajnc, lopta završava u korneru.

U 12. minuti, u prilikama su Mlinarić i Anđušić, ali je Jelovac oba puta sjajno intervenisao.

Terenska inicijativa Veleža krunisana je vodećim golom u 20.minuti. Na odbijenu loptu natrčao je Klemen Šturm i udarcem lijevom nogom zatresao mrežu Jelovca – 1:0.

Pet minuta kasnije, lijepu akciju, koju su započeli Hrkač i Oreč, efektno je završio Nemanja Anđušić – 2:0.

Golijada je nastavljena dva minuta kasnije, kada je Alen Krajnc poslao loptu ize leđa Jelovca- 3:0.

Dobra igra Veleža nastavljena je i u drugom nastavku. Lijepu akciju Šikala, debitantskim golom završio je Mihael Mlinarić – 4:0.

Rapsodija Veleža krunisana je petim golom u 88.minuti. Akciju Šikala I Haskića,golom je završio Raphael Le’ai za veliko slavlje na tribinama.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen