Sonntag, 30. Juli 2023

Održana Šlaufijada 2023.

 







fotografije portali, facebook

Mostarci na šlaufima niz Neretvu veslali papučama, rukama i tavama


U Mostaru je održano takmičenje u veslanju na šlaufima niz Neretvu, gdje su takmičari izazivajući smijeh publike veslali rukama, papučama, a neki dosjetljiviji su Neretvu grabili čak i tavom da bi brže stigli od Bunura do Starog mosta.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja se nakon dugogodišnje stanke prije tri godine vratila na Neretvu u okviru proširenog programa tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru.

Veslajući na šlaufima točkova za kamione, bagere i druga prevozna sredstva, čim je ko stigao niz Neretvu se titulu pobjednika borilo osam ekipa, a bez obzira na nagrade svi su apsolutno uživali u ovoj zanimljivoj utrci izazivajući smijeh okupljenih građana i turista u Mostaru.

Ermin Zukanović Kima, inače nekadašnji šampion mostarskih skokova, koji je, u ime Kluba skakača u vodu "Mostari", zadužen za "Šlaufijadu", kaže kako je ova manifestacija od velikog značaja i da joj je cilj vratiti mlade na Neretvu, druženja uz mostarsku rijeku i Stari most te očuvati kulturu življenja u tom gradu.

"Današnja šlaufijada je prošla u najboljem redu, što je najbitnije. Imali smo osam ekipa, dvije su odustale radi tehničkih problema s njihovim šlaufima, ali je bila uspješna jer je okupila mlade na Neretvi", kazao je Zukanović za Klix.ba.

Prvo mjesto je osvojila ekipa "Caffe Bar Forza", drugo mjesto ekipa pod nazivom "Ševaš njive", dok se za treće mjesto izborila ekipa pod nazivom "Taxi boat old bridge".

Manifestaciju su podržali mnogi sponzori, te je za pobjednike organizovana i svečanost dodjele nagrada, ali nakon takmičenje uz Neretvu ispod Starog mosta su svi slavili, jer kako kažu najvažnije je bilo učestovati i dobro se zabaviti, što je i cilj ove manifestacije.

(klix/20230729)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen