Montag, 13. Januar 2020

Tri nova anđela za Čarlija! - u kinima




Tri anđela za Čarlija ima slijedeća značenja:
Tri anđela za Čarlija, (Charlie's Angels), američka televizijska serija emitovana od 1976. do 1981.
Tri anđeli za Čarlija, američki film snimljen 2000. godine na osnovu serije,
Tri anđela za Čarlija, film Full Throttle, Punom gasom, filmski nastavak iz 2003. godine
Tri anđeli za Čarlija, novi američki film iz 2019. godine, zasnovan na seriji.


Kad bi krenule u lov na gangstere, uvijek su se lijepo slagalie moderno odjevene i savršeno stilizovane. "Tri anđela za Charlija" izgledale su kao da su netom iskočile iz modnog časopisa.
Pametne dame, koje su znale pucati na najbolji način, boriti se, kombinovati i koketirati bile su od 1976. godine u SAD-u nešto potpuno novo u vremenu televizije, jer je do tada bilo dopušteno skoro samo muškarcima da hvataju ubice. U kina dolazi novo izdanje, ali ono nije dostiglo draž originala.
Serija je imala impresivnih 113 epizoda u pet sezona, a sviđala se i muškarcima i ženama: Farrah Fawcett († 62), Kate Jackson (71) i Jaclyn Smith (74) postale su poznate širom svijeta.


Tri maturanatkinje Policijske akademije dobijale su naredbe od tajanstvenog Charlieja, koga nikada nisu vidjeli, osim što su ga čule preko zvučnika. Prvobitno je taj glas pripadao Johnu Forsythu († 92), koji je kasnije postao Blake Carrington u TV kultnoj seriji "Denver Clan", kod nas „Dinastija“.
Milioni gledalaca posebno su se divili čuvenoj frizuri Farrah Fawcett. Mnogi od njih su također pitali svog frizera da li im može napraviti takvu lavlju grivu, što nije baš uvijek bilo uspješno. Pored okrugle četke, fena za kosu i pouzdanog laka za kosu, spektakularni sjaj s vanjskim valom zahtijevao puno vremena i vještine.


Fawcett, koji se smatra jednom od najljepših žena 70-ih, pojavila se sa 48 godina i u "Playboyu" 1995. godine, a taj broj je postigao najveći tiraž, po mnogima je bila lice serije. Izašla je nakon prve sezone da pravi karijeru na filmu, a zamijenila ju je Cheryl Ladd (68). Međutim, kasnije je Farrah Fawcett morala napraviti šest gostovanja: što je dogovoreno nakon što ju je producent serije tužio zbog kršenja ugovora.
Dok su druga dva anđela ostala uspješna i poštedjeli se negativne naslove u televizijskom poslu, čak i nakon što je serija završila u SAD-u, životna tragedija Farrah Fawcetta koja je umrla od raka nakon duge borbe 2009. godine, uzdrmala je milione ljudi širom svijeta.
Prvobitno je izbjegavana u kino industriji kao "otrov za blagajne", uspjela je uvjeriti kritičare barem dva puta, nakon razvoda 1982. od zvijezde serije Lee Majors (80, "Colt za sve slučajeve").
U televizijskom filmu Vrući krevet" (1984) glumila je ženu koja nakon više godina porodičnog nasilja ubija muža. U filmu „Krajnosti“ (1986.), bila je žrtva silovanja koja se osvećuje svom mučitelju, što je izazvalo burne rasprave o uzimanju pravde u vlastite ruke.


Sa glumicama Cameron Diaz (47), Drew Barrymore (44) i Lucy Liu (51), 2000. godine je napravljen novi, uspješan povratak tri anđela. Film je bio toliko uspješan da je tri godine kasnije snimljen i nastavak, ali su ga kritičari „sahranili“. Sedam puta bila je nominovana za uvrjedljivu nagradu „Zlatna malina“.


Od početka januara tri nova anđela žele ponovo osvojati kino gledaoce. Međutim, ovo bi mogao biti njihov najteži slučaj. Ako ste ikada posjetili, ili barem na slikama gledali Elbphilharmonie u Hamburgu, bićete iznenađeni. U filmu, koji je takođe sniman u ovoom gradu, koncertna dvorana postaje sjedište jednog tehnološkog koncerna. Nekoliko kriminalaca oštro je usmjereno prema njegovom najnovijem izumu.


U prilog filmu snimljen je i vodeći singl filmske pjesme „ "Don't Call Me Angel", "Ne zovi me anđeo" u izvedbi Ariana Grande, Miley Cyrus i Lana Del Rey objavljen u septembru 2019. godine. Film se u kinima SAD počeo prikazivati od 15. novembra 2019. godine. Dobio je različite kritike od filmskih kritičara, a nije baš briljirao na kino blagajnama, širom svijeta.
(express)
Lj.G.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen