Montag, 13. Januar 2020

Godina prolazi, slike ostaju



Izbor nekoliko interesantnih slika koje su na ovim stranicama zaokupljali pažnju tokom protekle godine.


Otac i njegova djeca mašu slonu na cesti blizu historijskog hrama na Šri Lanki. Oko 50 slonova, zajedno sa hiljadama tradicionalnih plesača, bubnjara i monaha, dolaze u hram Gangaramaya u glavnom gradu Colombo i sudjeluju u velikoj budističkoj povorci.


Hrana se distribuira iz helikoptera u Mozambiku. Stariji muškarac leži na zemlji nakon što mu je iz ruku ispala vreća riže. 15. marta je jaka tropska oluja opustošila velike dijelove Mozambika, Malavija i Zimbabvea.


Slika novozelandske premijerke Jacinde Ardern projektovana je na toranj Burj Khalifa u Dubaiju. Nakon masakra 50 muslimana na Novom Zelandu, političarka je pokazala veliko saučešće patnji žrtava.


Kruzer "Viking Sky" je zapao u nevolju tokom jdne oluje. Neki putnici su evakuisani spasilačkim helikopterima prije nego što je brod uspio uploviti u luku Molde.


Ronioci izvode podvodni show sa kitovima Beluga u Shanghai Haichang Ocean parku.


Američki padobranci vraćaju se, nakon spašavanja preko Le Mont-Saint-Michela na sjeverozapadu Francuske, samo tri sedmice prije 75. godišnjice D-Day-a. 6. juna 1944. godine, kada se oko 156.000 savezničkih vojnika iskrcalo u Francusku.


Na noćnom nebu iznad kineskog grada Chongqing možglo se istovremeno vidjeti nekoliko munja.


Pomračenje sunca nad Čileom zabilježeno je u La Higueri, gdje se nalazi "Evropski južni opservatorij La Silla (ESO)".


Sedamnaestogodišnji Palestinac Mohammed Eliwa izgubio je nogu u sukobu na granici s Izraelom. Na slici se vidi dok sa štakama igra fudbal na plaži u gradu Gaza.


bodybuilder Michal Krizanek razgibava mišiće na takmičenju u Barceloni.


Nekoliko brzih vozova Shinkansen stajalo je na stanici, zarobljeno u poplavi, nakon što je tajfun "Hagibis" pogodio japanski grad Nagano.


Vjetrovi raspiruju žar na spaljenom hrastu, dok se iza na nebu vidi kiša meteorita. Vatrogasne jedinice su se borile protiv razornih požara u Kaliforniji.


U prvom turskom podvodnom muzeju u Antaliji ribe se plivaju oko podvodne statue, obrasle školjkama.


Olaf Nieß, poznati čuvar hamburških labudova, odovozi čamcima sakupljene labudove sa Alstera, ispred gradske vijećnice, u njihov zimski smještaj.


Čovjek stoji u "Miami Seaquariumu" i posmatra ribe i morske pse.


Zgrade u centru grada Guiyang (Kina) strše iz oblačnog pokrivača.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen