Sonntag, 26. Januar 2020

Taj šareni svijet – Slike sedmice



Jedna slika često govori više od hiljadu riječi, kako je to nekad davno zapisano. Ovdje donosimo pregled najinteresantnijih fotografija dana iz toga šarenog svijeta boja, uz minimalni opis.


Posjetilac fotografiše jednu od džinovskih skulptura od leda na godišnjem "Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival", međunarodnom festivalu skulptura od leda i snijega u Harbinu, Kina.


Stetson Lawrence je zbačen sa bika dok se takmičio na takmičenju "Unleash the Beast", "Pustite zvijer" u rodeu bikova održanom u Madison Square Gardenu.


Slika iz satelita prikazuje požar koji prodire kroz šume u blizini jezera Eucumbene u nacionalnom parku Kosciuszko.


Jednom demonstrantu, nakon hapšenja, policija ispira lice od spreja sa paprom, kojeg su koristili protiv demonstranata. Demonstrant je učestvovao u demonstracijama protiv paralelnog uvoza u Hong Kong.


Jedan pas sjedi u pepelu od australijskog požara, na obali Novog Južnog Velsa.


Avioni američkog ratnog vazduhoplovstva F-35A, koji pripadaju 388. i 428. Fighter Wings, formiraju takozvanu "jahanje slonova", tokom vježbe u vazduhoplovnoj bazi Hill.


Elitni ronioci guraju na obalu čamac na kojem stoji Teodosie Petrescu, nadbiskup Rumunjske pravoslavne crkve.


Ljudi gledaju galebove kako lete na „Šetalištu Anglais“ u Nici.


Mlada žena prerušena u anđela šeta parkom Zaryadye u Moskvi koji je ukrašen božićnim lampicama.


Spasitelj divljih životinja Simon Adamczyk nosi koalu iz požara u šumi, u blizini Cape Borda na ostrvu Kengura, jugozapadno od Adelaide. Požari su spalili područje od 150 000 hektara, na ovom trećem po redu najvećem ostrvu u Australiji.


Jedan fan Elvisa ukrcao se na "Elvis Express" na centralnoj željezničkoj stanici u Sydneyu. Voz vozi posjetioce na „Parkes Elvis Festival“, godišnji festival koji slavi i život i muziku Elvisa.


Vijetnamke skupljaju osušene štapiće od tamjana u predgrađu Hanoja.


Nakon "svetog" kupanja tokom hindu svečanosti Magh Mela, učenici se mole u indijskom selu Ahmedabad.


Nakon 16 mjeseci, bijela nosorog dama, po imenu Shakina na svijet je donijela zdravo i jako mladunče u zoološkom vrtu u Dortmundu. Mladi nosorog je rođen 8. januara, nešto prije ponoći.


Oblak pepela viši od 3 kilometra uzdiže se iznad vulkana Popocatepetl. Stanovništvo je u pripravnosti.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen