Sonntag, 12. Januar 2020

Rukometaši BiH danas protiv Portugala



Drugi ispit za rukometaše BiH: Portugal se pobrinuo za senzaciju, ali nije nepobjediv.

U prvom kolu Bosna i Hercegovina je pružila i više nego dostojan otpor favorizovanoj Norveškoj. Izabranici Bilala Šumana su u prvom poluvremenu držali utakmicu u egalu i pokazali da nisu zalutali na svoj prvi Euro.
Današnji protivnik popularnih rukometnih Zmajeva je Portugal, ekipa koja se pobrinula za senzaciju prvog kola savladavši Francusku rezultatom 25:28.
Portugalci igraju potpuno drugačiji rukomet od Norvežana što bi moglo pogodovati bh. rukometašima da ostvare pozitivan rezultat. Definitivno se ne radi o ekipi koja je nepobjediva, ali pod uslovom da bh. rukometaši broj tehničkih grešaka svede na minimum.


"Plan za Portugal? Jučerašnja utakmica protiv Francuske pokazala je u kakvu smo grupu upali i pokazala da Portugal nije autsajder što sam i govorio. Jako su uigrani i fizički spremni. Portugalci su izgledali dominantno i veliki respekt za to jer Francuzi uvijek važe da su fizički spremniji i dominantniji na terenu. Opet uvijek kažem daj da riješimo probleme u našem timu, da smanjimo broj grešaka i nedoprinosimo mi toj pobjedi, pa ajde neka oni budu kvalitetniji toliko da nas dobiju", rekao je kapiten Mirsad Terzić u najavi susreta.
Eventualnom pobjedom Bosni i Hercegovini bi se otvorila vrata za plasman u drugu grupnu fazu.

Susret u Trondheimu počinje u 16 sati uz direktan prijenos na BHT 1.

jučerašnji susreti:



današnji susreti:

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen