Freitag, 17. Januar 2020

Taj šareni svijet – Slike dana


Jedna slika često govori više od hiljadu riječi, kako je to nekad davno zapisano. Ovdje donosimo pregled najinteresantnijih fotografija dana iz toga šarenog svijeta boja, uz minimalni opis.


U australijskom gradu Balmoral stari VW Buba je postao žrtva razornog požara koji već duže vrijeme bjesni na jugoistiku ovog kontinenta.


Svemirska letilica "Boeing CST-100 Starliner" polijeće, nošena raketom Atlas V u Cape Canaveral.


Indijanski jahaöi iz plemena Dakote prejahali su državu Minesotu za jedanaest dana, u spomen na najveće masovno pogubljenje Indijanaca u američkoj istoriji. Tada je javno pogubljeno 38 osoba.


Učesnik 53. takmičenja pasa svih pasmina, pod nazivom "All Breed Championship Pointed Dog Show" u gradu Amritsar u Indiji frizira svog, ili svoju Shih-Tzu.


Na 21. ledeno-snježnom sajmu, pod nazivom „Ice-Snow World“ u kineskom gradu Harbinu posjetioci su se mogli diviti divovskim skulpturama od leda.


Plivači se pripremaju za godišnje kup takmičenje "Christmas Day Peter Pan Cup" u londonskom Hyde Parku.


Ulična prodavačica drži pred očima provizorne naočale, kako bi posmatrala djelomično pomračenje Sunca u gradu Hyderabad u Indiji.


Obilne kiše poplavile su ulice u gradu Gaza u Palestini.


U španskom gradu Ibi održavala se jedna tradicionalna svečanost. Učesnici nazvani "Els Enfarinats" bore se između sebe, uz upotrebu brašna i jaja.


Hiljade lampiona formirali su srce na Olimpijskom stadionu u Amsterdamu. Predstava svjetla dio je kampanje koja podržava borbu protiv raka.


Egipatski policijski kadeti treniraju na Kairskoj policijskoj akademiji za buduće akcije.
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen