Freitag, 9. November 2018

Svijet i u svijetu svašta: Slike dana


Artistkinja cirkusa „Cirque du Soleil“ prikazuje svoje umijeće u showu „Totem“, koji trenutno gostuje u Parizu, gdje će svoje predstave održavati sve do decembra.

Na takmičenju „Invictus Games 2018“, Britanac Paul Guest učestvovao je u disciplini bacanje kugle. Takmičenje je održano u australijskom Sydneyu.

U bilo koje drugo doba godina, ovakav snimak bi bio začuđujujući. Ali, tokom godišnje parade vještica na Tomkins Square u New Yorku, dinosaurusi koji šetaju sa psima, nisu bili rijetkost.

Tokom parade u povodu Dana mrtvih, jedna žena hoda ulicom Mexico Cityja. „Dia de los Muertos“ je najveći narodni praznik u Mexicu. U čitavoj zemlji o mrtvima se misli u jednoj veseloj i opuštenoj atmosferi.

Zbog rata u Jemenu, oko dva miliona djece nemaju pristupa školama. U sjeverozapadnoj provinciji Hajjah, školski časovi se održavaju na otvorenom.

Na perifriji Jalandhara u Indiji, cigle se i danas izrađuju ručno.

A iznad grada Aberstwyth, na obalama Walesa, jato čvoraka, na povratku u toplije krajeve, prekrilo je jesenje nebo.

Plesači na Baliju u vrijeme otvaranje 5. konferencije „Our Ocean Conference“. U centru pažnje ove donatorske konferencije za zaštitu mora nalazile su se teme, kao što su: Uticaj klimatskih promjena na okeane, Ugroženost okeana otpadom i Zaštita morskog biodiverziteta.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen